Féltékenység miatt gyilkolt a kézilabdás élettársa

Mindenkit megrázott, amikor pár nappal ezelőtt kiderült: meggyilkolták a korábban eltűntként keresett fiatal kézis lányt, Simsik Cynthiát, a DVSC, a Dorog, a Szombathelyi Haladás, a Csurgó, a Komárom és legutóbb a csallóközi Dunaszerdahely sportolóját.

A 31 éves Cynthia halálát párja először öngyilkosságnak próbálta álcázni, búcsúüzenetet írt a kétgyermekes édesanya nevében, amely azonban gyanús lett az apjának. A tettes állítólag évek óta bántalmazta őt, ám a nő nem tudott hátat fordítani a kapcsolatnak, mivel a férfi a gyermekeivel sakkban tartotta. Cynthia gyászoló édesapja, Tibor a Borsnak adott exkluzív interjút.

„Pont egy hete ölték meg a lányomat. Mikor idejöttem Párkányból, találkoztam a vejemmel, és akkor abban a pillanatban itt volt a kislányom három méterre tőlem valószínűleg a vízaknában” – idézte fel a tragédia napját Simsik Tibor, hozzátéve: György, a tettes féltékeny típus volt, ráadásul Cynthiát hét lakat alatt őrizte. Ő gyakran panaszkodott szüleinek arról, hogy a férfi bántalmazza őt, ám mivel a férfi nem engedte ki a kis Miát, Cynthia kislányát a felügyelete alól, a nő inkább tűrte a férfi agresszióját.

„Egy beteg ember. Ilyet csak beteg ember követ el. Voltak féltékenységi jelenetek, ekkor nyakon fogta és pofozta őt. Ez lett a vége!” jelentette ki Tibor, aki azt is elárulta: míg a kilencéves Dominik tegnap tudta meg, hogy édesanyja tragikus körülmények között örökre elment – neki pszichológus tanácsára mondták el az igazat –, addig Cynthia másik gyermeke, a mindössze négyéves Mia egyelőre csak érzi azt, hogy valami baj van.

„Dominik kérte, hogy hozzunk ki virágot. Már mindent tud. Azt is megmondtuk, hogy bántotta az anyukáját Gyuri” – magyarázza Tibor.

Elolvasom a cikket