Így használja profi módon a nagy hajcsatokat

Kaufmann Angéla
2024. július 26. péntek. 5:39

A sokoldalú hajkiegészítőt évtizedek óta használják, de a ’90-es években kiemelkedően átvette a szépség színterét. Az olyan hírességek képei, mint Gwyneth Paltrow és Jennifer Aniston, azonnal eszünkbe jutnak, ha nosztalgikus példákra gondolunk.

Azonban, mint minden trend, most a karmos csatok tértek vissza az elmúlt évek leghangulatosabb hajdíszei közé. Annak érdekében, hogy a menő hajcsatokat beépítse a rutinjába, olvasson tovább, hogy megtanulja, hogyan válassza ki a megfelelő méretű csatokat, és hogyan alakítsa stílusához.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű csatokat?

Manapság sok márka kínál karmos hajcsatokat különböző méretekben, a minitől az óriásig. Azt is meg kell vizsgálnia a kívánt darabról, hogy megbizonyosodjon arról, hogy rendelkezik-e az Ön hajtípusának megfelelő, további jellemzőkkel (például hajlítható fogak, erős rugók és csúszásmentes anyag). Ha a haja rendkívül vastag, akkor a karmoknak meg kell görbülniük, és igazán hozzá kell tapadniuk a hajához, hogy összetartsák azt. És ha kevesebb a haja, akkor a legjobb egy kisebb, amely nem nyomja el.

Használata különböző hajtípusokon

Egyenes haj

Egyenes haj esetén azt javasoljuk, hogy csavarja be haját egy alacsony lófarokból, csatolja fel, és hagyjon néhány darabot elöl. Ha selymesebb textúrája van, mely hajlamosabb csúszni, akkor célszerű a kapcsot közelebb helyezni a hajtövekhez, és hosszabb fogú csatokat választani.

Göndör és hullámos haj

A göndör és hullámos hajúak szórakoztatóan kísérletezhetnek a kreatív csatos stílusokkal, mivel a lehetőségek száma végtelen. Kezdőknek azt javasoljuk, hogy teljesen csavarják felfelé a hajukat, és tűzzék le a fül magasságában. A legegyszerűbb, ha az egész hajukat lecsatolják.

Ha kifinomultabb megjelenésre vágyna, csináljon egy félig felcsatolt, félig leengedett stílust, és helyezzen a tetejére egy kis klipet a tarkó felé. Az egyensúly érdekében csak néhány texturált tincset hagyjon elöl.

Hosszú, vastag haj

Ha hosszú, sűrű haja van, akkor szüksége lesz egy nagyon nagy, hosszú fogakkal ellátott csatra, hogy a rögzítse a haját, különösen, ha az egész haját szeretné feltűzni.

Rövid haj

A félig feltűzött, félig leengedett haj, apró, karmos csattal fazon a legegyszerűbb a rövid hajhoz. Azoknak, akik bobhajat vágnak, azt javasoljuk, hogy használjanak kis csatokat az arc oldalán, hogy visszatűzzék a hajat, így teret adva az arcnak.

Elolvasom a cikket