Jogi eljárást indít a Patrióták képviselőcsoportja

Most a Patrióták frakció megalakulásával végre egy erősebb ütőképesebb jobboldali politikára nyílik lehetőség – mondta Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament korábbi képviselője Tusványoson.

Félnek az őszinte beszédtől, félnek az erős karakteres patrióta jobboldali politikától. Az Európai Néppárt ebben főszereplő hiszen ők azok, akik elárulták az értékékeket ők azok, akik sok millió európai szavazót, konzervatív keresztény demokrata polgárt hagytak cserben, árulták el őket – mondta Hidvéghi Balázs, majd hozzátette: a Néppárt az elmúlt években folyamatosan a baloldalhoz idomul és a baloldal kezdeményezéseit támogatja.

A Manfred Weberék az Európai Néppárt részéről folyatni akarják azt amit az elmúlt 5 évben csináltak, ez egyértelmű és láthatóan arra törekednek, hogy elszigeteljék a Patrióta frakciót, amely újonnan létrejött. És nyilván van is egy aggodalom vele kapcsolatba. Egyébként ez egy rossz politika, én ezzel nem értek egyet liberálisként, több szempontból is. Egyfelől azért mert azt gondolom, hogy ahogy ön is említette a harmadik legjelentősebb frakció ma az Európai Parlamentbe a Patrióták frakciója, az szerintem nem fer és nem korrekt, hogy nem kapnak megfelelő tisztségeket az európai parlamentbe – mondta Fodor Gábor.

A Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója hangsúlyozta: a Patrióta csoport egy olyan konzervatív erő, amely megerősödött.

Elolvasom a cikket