Ki fogadna magyar győzelemre a nyitómérkőzésen?

Csütörtökön kezdődik a női kézilabdatorna a nyári játékokon, a mérkőzéseknek a negyeddöntőkig a városközponttól dél-nyugatra, a Porte de Versailles-nál lévő Dél-párizsi 6-os Aréna ad otthont.

A B csoportból toronymagasan kiemelkedik a házigazda, címvédő és világbajnok Franciaország, amellyel a magyarok az első mérkőzésüket játsszák. A mérkőzésre minden jegy elkelt!

Vasárnap a Brazília, jövő kedden az Angola, jövő csütörtökön a Spanyolország, illetve jövő szombaton a Hollandia elleni találkozó is nehéznek ígérkezik együttesünk számára.

Várhatóan Bíróékra négy ki-ki meccs vár csoportkörben. Ha ezek közül nem nyerik meg mindet, akkor is továbbjuthatnak, de minél előkelőbb helyen végeznek, annál könnyebb ellenfelet kaphatnak a negyeddöntőben. Erre szükség is lesz, mivel az A csoportban kapott helyett a többi között Dánia, Norvégia, Svédország és Németország is.

„Mindenki tudja, miért jöttünk, és nagy siker az olimpiai kijutás, de nyilván azért dolgozunk, hogy itt is eredményesek tudjunk lenni. Csak egy csapat nyerheti meg az olimpiát, de mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük a céljainkat, beteljesítsük a vágyainkat, élvezzük a játékot, és minél nagyobb sikert szerezzünk Magyarországnak és magunknak” – hangsúlyozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

Negyedszer fordul elő 1976, 1980 és 2004 után, hogy a magyar férfi és női kézilabda-válogatott is olimpiai résztvevő. A nők nyolcadszor tagjai az ötkarikás torna mezőnyének, legjobb eredményük a 2000-es ezüstérem, legutóbb, a tokiói játékokon a negyeddöntőben búcsúzva, hetedikként zártak.

Elolvasom a cikket