Magyar muaythai versenyzők utazhatnak a bemutatóversenyre

MH/ MTI
2024. július 26. péntek. 4:37

Dudok Károly, a Magyar Muaythai-szakszövetség (MMSZ) elnöke a csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón emlékeztetett rá, hogy a thaiföldi eredetű küzdősport első ízben lehet jelen olimpián mint bemutató sportág.

„Augusztus elején a párizsi olimpia egyik kísérő programjaként egy nagy kulturális fesztivált tartanak a fiatalok számára. A magyar szakszövetségnek abban a megtiszteltetésben lehetett része, hogy száztíz ország szervezete közül bekerült abba a tizennyolcba, amelyek versenyzőket delegálhatnak a meghívásos muaythai-versenyre” – tette hozzá.

„Nem az olimpiára megyünk, de mégis odamegyünk” – foglalta össze a lényeget Vojvoda György nemzetközi bíró, a hazai szövetség főtitkára, aki elmondta, a Nemzetközi Muaythaiszövetség távlati célja, hogy valamelyik ötkarikás játékokon már teljes jogú sportágként legyen a programban.

Jászka Krisztián szövetségi kapitány bejelentette, hogy augusztus első vasárnapján a 21 éves Székely Anna és a 26 esztendős Nardelotti Zoltán utazhat Párizsba. Az 54 kilogrammos, Európa-bajnoki ezüstérmes Székely a világbajnok mexikói Laura Burgosszal, míg a 75 kilós, kétszeres világbajnoki második Nardelotti a marokkói Asszuik Juszeffel vív 3×3 perces mérkőzést az elitkategória szabályai szerint, így ez lesz közöttük a 2022-es vb-döntő visszavágója.

Dudok Károly zárásként elmondta, bíznak abban, hogy a két magyar olyan teljesítményt nyújt majd, amellyel megerősítik a hazai szövetség helyzetét a muaythai világában.

Elolvasom a cikket