Nem csökkent a kecskeméti egyetem népszerűsége

MH/ MTI
2024. július 25. csütörtök. 19:59

A tájékoztatás szerint a 2024-es felvételi ponthatárok kihirdetése után a kecskeméti egyetem továbbra is a legnépszerűbb intézmények között szerepel a hazai felsőoktatás rangsorában.

Mint írták, az intézmény növekedése és helytállása azt mutatja, hogy a szerkezetváltása során kialakított koncepció és a strukturális átalakítás sikeresnek mondható.

A magyar felsőoktatás mellett a Neumann János Egyetem képzési portfóliójának elismertsége már világszerte növekvő tendenciát mutat, a Kecskemétre érkező külföldi hallgatók ősszel már mintegy háromszázan lesznek. A Neumannon továbbra is „egy úgynevezett 4. generációs modellt valósítanak meg, melyben az intézmény, a hallgatók, a piaci szereplők és Kecskemét városa egy egységet képvisel” – olvasható a tájékoztatásban.

A közlemény szerint a közzétett számok is igazolják az idei beiskolázási elvárásokat, hiszen a most felvett hallgatói létszámmal, illetve a pótfelvételi eljárás során várható új hallgatókkal, valamint a külföldről érkező diákok beiskolázásával már biztosan meglesz a tervezett kétezer új hallgató az ősszel induló szemeszterben.

A jelenlegi képzési porfólió alapját jelentő három kar, a GAMF Műszaki és Informatikai Kar, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar, illetve a Gazdaságtudományi Kar négy képzési formában – beleértve a doktori iskolát is – összesen 26 szakkal várja a diákokat, amelyek közül többet angol nyelven is hallgathatnak a tanulni vágyók.

Elolvasom a cikket