Súlyos betegségből felgyógyult gyermekek és családjaik nyaralnak Balatonfűzfőn

2024. július 25. csütörtök. 20:46

A Ments életet a vízen is! elnevezésű programról Mikola József, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: ötvenen érkeztek a hétfőtől szombatig tartó balatonfűzfői táborukba, súlyos, akár több éven át tartó betegségből gyógyult gyermekek, szüleik és testvéreik.

Jelezte: a 14 éves alapítvány az évek során mintegy 800 családdal került kapcsolatba.

A résztvevők a kikötői programokra a balatonfűzfői csillagvizsgálóból érkeztek – tette hozzá, köszönetet mondva Balatonfűzfő önkormányzatának a programokért.

Bognár Tamás, a Porsche Hungaria Kft. kommunikációs vezetője úgy fogalmazott: társaságuk életében mindig is kiemelt szerepet kapott, hogy minél szélesebb körben aktívan vegyenek részt társadalmi felelősségvállalásban.

Már hosszú évek óta dolgoznak együtt a Ments Életet Közhasznú Alapítvánnyal, nagyvállalatként és a magyar piac legnagyobb autóimportőreként fontos céljuk, hogy segítsék a társadalmat, a beteg gyermekeket nevelő családokat – jelentette ki.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke arról beszélt: a résztvevőknek bemutatják, hogy milyen eszközökkel dolgoznak a sürgősségi betegellátásban a vízen és a szárazföldön.

Ennek érdekében a tábor idejére az alsóörsi bázisukról áttelepültek Balatonfűzfőre esetkocsijukkal, amely az Országos Mentőszolgálat rendszerében dolgozik nyáron a megemelkedett lélekszám miatt, valamint a Rupert sürgősségi mentőhajóval, amely esetkocsi felszereltséggel bír a vízen – ismertette a szakszolgálat elnöke.

Elolvasom a cikket