Tiltólistán a McDonald’s kínálata az olimpián

Az olimpiai versengés alatt a résztvevőknek könnyebb, helyi vegetáriánus ételeket fognak készíteni a szervezők, amelyeknek minimális a környzetei lábnyoma. A kínálatban szerepelnek például a buggyantott tojásos croissantok, az articsókakrém birkasajttal, szarvasgomba-öntettel, valamint a szójaalapú csirkemedalionok, amelyeket a McNuggets alternatívájaként kínálnak.

Az olimpia ideje alatt a McDonald’s étteremlánc által kínált élelmiszerek tiltottak. Ez nem mindig volt így: Usain Bolt, minden idők egyik legnagyobb olimpikonja korábban elismerte: Pekingben, a 2008-as olimpián éppen mekis kaját evett.

„Őszintén szólva semmi mást nem ettem kínai tartózkodásom ideje alatt, csak McNuggetset. Ez volt az egyetlen élelmiszer, amelyről tudtam, hogy nem fog negatívan hatni a gyomromra. Az edzőtáborba érkezésemet követően Kínában megkóstoltam a helyi kínai ételeket, amelyek nem olyanok, mint amilyenekhez Nyugaton hozzászoktunk. El kell mondanom, hogy ezekre a szervezetem rosszul reagált” – írta Bolt önéletrajzában.

Elolvasom a cikket