Csoda a levegőben, mókás cicák és kacagtató bohócok a porondon

A lelket megérintő és elgondolkodtató műsorba augusztusban bohócjelenetek is láthatóak lesznek: egymást váltva négy tehetséges magyar bohóc fogja próbára tenni nézőink rekeszizmait, szerethető karaktereik és vidám jeleneteik emlékezetes részei lesznek a megújult egész estés cirkuszi műsornak.

Ismerjék meg fellépőinket, alább bemutatjuk őket!

ANELYA ROSLYAKOVA macskaszám /Oroszország

2005-ben diplomázott a Moszkvai Állami Közgazdasági, Statisztikai és Informatikai Egyetemen (MESI). 1999-től az Orosz Állami Cirkuszban dolgozott, először szülei „Majomszínház” című számában asszisztensként, majd a saját „Édes macskák” és „Hullahopp karikák” című számaival. Anelya macskákkal és görényekkel közösen dolgozik és rakja össze népszerű műsorszámait.

SZLAVKOVSZKI ZSOLT gurtni / Magyarország

Többszörösen válogatott sportoló, a Baross Imre Artistaképző Akadémia volt hallgatója, légtorna és kézenállásra szakosodott artista, sportedző. 16 éves korától kezdve aktívan lép fel TV műsorokban, koncerteken és show műsorokban, Magyarországon és külföldön is.

CSANÁDY BERNÁT gurtni/ Magyarország

Csanády Bernát a Baross Imre Artistaképző Akadémia tanulójaként számos cirkuszművészeti zsánert elsajátított. Tanulmányai befejezése után levegőszámok mellett székegyensúlyozó produkcióval is fellép magyarországi és külföldi cirkuszokban, fesztiválokon.

KŐRÖSI ÁRON bohóc / Magyarország

Kőrösi Áron 2020 óta a Baross Imre Artistaképző Akadémia Bohóc és pantomim szakirányán tanul. Célja, hogy a bohócgondolkodás segítségével megmutathassa az élet derűs oldalát. Áron művészi hitvallása: „Mindig is csodáltam a bohócot, mint kontraszt-elemet a cirkuszban, és nagyon érdekelt a történetük. Izgultam értük, hiszen bohócnak lenni ezen a világon olyan, mint egy icike-picike piros pont egy végtelen vásznon. A bohóclét különleges lehetőséget arra, hogy mi emberek egy kicsit jelen legyünk, és meg merem kockáztatni, akár még élvezzük is.”

VIRGA TÍMEA bohóc / Magyarország

Pályafutását a békéscsabai Jókai Színházban kezdte, jelenleg a Nemzeti Színház vendégművészeként dolgozik, szerepelt 2023-ban bemutatott Semmelweis című filmeben. 2015 és 2022 között a CommandARTe Társulat művészeti vezetője volt, 2023-ban végzett az artistaképző akadémia bohóc-pantomim szakán. Jelenleg a Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskolán tanul bohóc szakon. Számára ez a mesterség nemcsak szakmai fejlődést jelent, hanem életfilozófiát is.

ROSZIK HELLA bohóc / Magyarország

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium hegedű szakán, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen zenés-színész szakon, a Baross Imre Artistaképző Akadémián bohóc szakon végzett. A Hoppart társulat, a Pintér Béla társulat, valamint a Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar tagja volt; a Hevesi Sándor Színház, az Örkény István Színház és a Nézőművészeti Kft. előadásaiban játszott. Most a Budapest Cirkuszművészeti és Kortárstánc Főiskolán a Greifenstein János vezette bohóc szak hallgatója.

EGYED BRIGITTA bohóc / Magyarország

Az ELTE művelődésszervező diplomájának megszerzése mellett végzett színészként és bohócként is. Számos színdarabban és filmben játszott, 2014-2019 között a Recirquel cirque danse társulat tagja volt. Kis Hajni Szép alak című filmjének főszerepéért Olaszországban (Figari, 2017) és Indiában (Pune, 2018) a legjobb színésznő díját hozta el.

A Fővárosi Nagycirkuszvár szeretettel vár mindenkit a STARS LIKE PINS ON THE SKY (Csillagok, égbeli tűk) című nyári előadásuk kibővített, izgalmakkal és látvánnyal teli műsorába!

Elolvasom a cikket