Ezért ne dobja ki a görögdinnye héját

MH
2024. július 27. szombat. 5:04

Dübörög a dinnyeszezon, és még egy jó ideig élvezhetjük ezt lédús nyári gyümölcsöt. Az egyetlen probléma, hogy a sokszor hét-nyolc kilós finomságból legalább három kiló csak a héja, amit sokszor sajnálunk is kidobni. A jó hír azonban, hogy mostantól nem is kell, mert mint kiderült, nagyon is ehető a vastag, zöldesfehér héj. Sokan lekvárt főznek belőle, ám most egy egészen új recept bukkant fel a neten, mégpedig a kovászolt dinnyehéj! – számol be a Ripost.

Állítólag isteni finom, Ön se hagyja ki ezt a finomságot! Főleg, ha szereti a kovászos uborkát, akkor ezt a savanyúságot épp Önnek találták ki.

Nagyon zamatos, és illik mindenféle húshoz, akárcsak a kovi ubi. Roppant egyszerű elkészíteni, nagyon egészséges, és a kapor fantasztikusan feldobja. Hűsít a nagy melegben és hihetetlen jó hatással van a szervezetre.

Hozzávalók:

  • 1 db görögdinnye héja, egy kis piros résszel
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 8 szál kapor
  • 4 szelet kenyér
  • ízlés szerint koriander, fekete bors

Így készítse el:

  1. A nagy üveget alaposan mossa ki. Tegye fel forrni a vizet. Míg melegszik a víz, adjon hozzá literenként 1 ek. konyhasót.
  2. A dinnye sötétzöld héját hámozza le, majd a megmaradt vastag részt vágja fel vékonyabb cikkekre.
  3. Szépen rétegezze az üvegbe a dinnyét és a kaprot, tegyen közéjük fokhagymagerezdeket.
  4. Öntse fel meleg vízzel, majd tegye az üvegbe egy tenyérnyi kenyeret szeletet kenyereket.
  5. Az üveg nyakára ültessen egy kistányért. A dinnyehéjjal megtömött üveget tegye meleg, de közvetlen napsütéstől védett helyre. 4-5 nap alatt el is készül.
  6. Amint beérik, szűrje le, öntsön vissza rá a levet és lehetőleg hűtőben, de minél hidegebb helyen tárolja.

Jó étvágyat!

Elolvasom a cikket