Így biztosan nem törnek be otthonába

Az alábbi összeállításban a Budapesti Rendőr-főkapitányság szakemberei elárulják, mit tehet azért, hogy biztonságban tudja a házát vagy a lakását, amíg elutazik.

Mindent jól ellenőrizzen le!

Nézzen jól körül az udvaron, hogy nincs-e olyan tárgy az ablakok közelében, amely segítséget jelenthet a betörők számára. Fontos például, hogy ne maradjon kint létra vagy kerti bútor. Zárja be az ajtókat és az ablakokat, illetve ellenőrizze le a villanyóra szekrényét is, ezt is jól zárja be, különben a betörők előre elsötétíthetik a lakást, valamint kiiktathatják az elektronikus riasztást.

Ne legyen dzsungel az udvar!

Tartson rendet az udvaron, és figyeljen arra, hogy ne legyen túl sűrű a növényzet sem, ugyanis a dúsabb lombú fák és bokrok között kiválóan el tudnak bújni a betörők. Emellett érdemes levágni a házhoz, ablakhoz közel található fák ágait is.

Olyan, mintha otthon lenne

Az is segít távol tartani a betörőket, ha felszereltet néhány biztonsági kapcsolót, amelyekkel szabályozható, hogy melyik lámpa mikor kapcsolódjon fel magától a nyaralás alatt – ez azt a látszatot kelti majd, hogy otthon van valaki.
Emellett az is fontos, hogy ne tartson otthon túl sok készpénzt vagy drága ékszereket, kivéve akkor, ha van otthon széf, amiben biztonságban tudhatja az értékeit.

Nem kell mindenkinek tudni, hogy nyaral

Minél kevesebben tudják, hogy elutazott, annál kisebb a lehetősége annak, hogy olyan ember tudja meg, akinek egyáltalán nem kellene. Az is fontos, hogy tudatosan használja a közösségi oldalakat, és lehetőleg csak nyaralás után posztoljon fotókat.

Jól jöhet a segítség

Kérje meg az egyik barátját, vagy szomszédját, hogy rendszeresen ürítse ki a postaládáját, valamint a szemétszállítási napokon az Ön kukáit is helyezze ki a ház elé, függetlenül attól, hogy tartalmaz-e valamit, vagy sem. Esténként pedig kapcsolja fel a villanyt, és húzza le a rolókat vagy húzza be a függönyöket. Azonban fontos, hogy a függönyök ne legyenek állandóan behúzva, mert ez is egy figyelmeztető jel lehet a tolvajoknak.

Elolvasom a cikket