Megnevezték a legkárosabb alkoholtartalmú italokat – csökkentik az intelligenciát és rontják a memóriát

„Az alkoholos koktélok károsabbak, a szervekre gyakorolt hatásuk hosszabb és mérgezőbb. A koktélok összetevőinek kombinációi meghosszabbítják, súlyosbítják, növelik a szervezet káros terhelését. Mivel a koktél különböző anyagok, kémiai aromák és plusz nagy mennyiségű cukor keveréke. A cukor versenyez az alkohollal a máj anyagcsere-folyamataiban. A máj először a cukrot vagy a koktél valamelyik összetevőjét dolgozza fel, az alkohol pedig ilyenkor hosszan és keményen hat a központi idegrendszerre, ami memóriazavarhoz, csökkent intelligenciához, tanulási és az új információk elsajátítási nehézségekhez stb. vezethet, vagyis az ember szellemi és mentális képességeinek megsértéséhez” – mondta Brun.

Hangsúlyozta, hogy a pezsgőt tartalmazó koktélok összetételükben a legveszélyesebbek a szervezetre, különösen a májra, és sokszor fokozzák a mérgezés állapotát.

„Mindenki tudja, hogy minden szénsavas ital kedvezőtlenül befolyásolja a máj epefunkcióját. A máj egyszerűen elzáródik. És az ember gyorsabban részeg lesz. A szénsavas alkoholos italoktól való mérgezés súlyosabb lesz, és kóros formákat ölthet. Vagyis megittál egy pohár pezsgőt vodkával, és olyan állapotba kerülsz, mint egy egész üveg erős ital után” – magyarázta az orvos.

Ugyanakkor óva intett minden alkoholtartalmú ital fogyasztásától, mivel azok bármilyen mennyiségben jelentős egészségkárosodást okoznak. „Az alkohol méreg, a biztonságos adag nulla. Óvatosan ajánlható a száraz fehérbor, legfeljebb egy pohár, lehetőleg vízzel hígítva. Nem lesz kifejezett mérgezés, valamint jelentős károsodás” – zárta Bryun.

Elolvasom a cikket