Módszer, ami tényleg segít

Hogyan lehet gyorsan megszabadulni a fejfájástól?

Az orvos a közösségi médiában osztotta meg a tanácsokat, amelyek több mint 8,1 millió megtekintést és több mint 635 ezer lájkot kaptak.

Mindössze két kis törülközőre van szükség. Az egyiknek hidegnek kell lennie, ezért tegyük hideg víz alá, a másiknak forrónak, azt tegyük forró víz alá. Ezután csavarjuk ki mindkettőt, a hideg törölközőt rakjuk a homlokunkra, a forrót a nyakunkra, hogy javítsa a vérkeringést és ellazítsa az izmokat. Ez megnyugtatja az ereket és csökkenti a gyulladást.

Tartsuk a törülközőt a homlokunkon és a nyakunkon körülbelül öt-hét percig egyszerre, majd figyeljük, ahogy a fejfájás természetes módon elmúlik.

Amit a fejfájásról tudni kell

Kétféle fejfájás létezik: az elsődleges és a másodlagos.

Elsődleges fejfájás

1. Migrénes fejfájás

Súlyos, lüktető fájdalom jelentkezik, általában a fej egyik oldalán, amelyet hányinger, hányás és fény- vagy hangérzékenység kísérhet.

2. Cluster fejfájás

A legerősebb fájdalmak egyike, nevét a rohamok halmozódásáról kapta: a féloldali, kínzó, lüktető érzés naponta többször is ismétlődhet, heteken, hónapokon keresztül jelentkezhet, amit egy fájdalommentes periódus vált fel. A fejfájáshoz társulhat az arc kipirulása, arc duzzanata, könnyezés, orrdugulás, izzadás.

3. Tenziós fejfájás

Ez viszi el a pálmát: a betegek ilyenkor nyomó érzést éreznek, amely mintha satuba szorítanák a fejüket. A gyakran enyhe vagy közepes fájdalom akár napokig is eltarthat.

Másodlagos fejfájás

Más betegség vagy állapot tüneteként jelentkezik.

1. Szinuszos fejfájás

A melléküregek gyulladása okozza, általában orrdugulással és orrváladékkal jár.

2. Fejfájás a magas vérnyomásból

Magas vérnyomás esetén fordulhat elő, gyakran olyan tünetekkel együtt, mint a szédülés és a fáradtság.

3. Trauma okozta fejfájás

Lehet fejsérülés vagy fejre mért ütés eredménye.

Amennyiben bármelyik fájdalmat visszatérően érzékeli, a legjobb, ha szakorvoshoz fordul.

Elolvasom a cikket