Nadal edzője szerint nem biztos a Fucsovics elleni meccs

MH/MTI
2024. július 26. péntek. 12:35

A 38 éves spanyol sztár lemondta csütörtöki edzését, melyen az ötkarikás címvédő német Alexander Zverevvel gyakorolt volna. Edzője, Carlos Moya szerint combsérülés áll a dolog mögött, és pénteken Nadal valóban bekötözött combbal jelent meg a Phillipe Chatrier Stadionban, ahol honfitársával és párospartnerével, Carlos Alcarazzal tréningezett.

„Játszani fog, hacsak a felépülése nem vesz rossz irányt – közölte Moya, aki 1998-ban diadalmaskodott a Roland Garroson. – Szombaton pályára lép a párosban, annál messzebb viszont még nem látunk. Egyelőre nem került szóba az, hogy visszalép valamelyik versenyszámtól, de ha nem lesz teljes értékű az egyéni mérkőzésére, akkor arra is sor kerülhet. A páros nem annyira megerőltető fizikálisan, és abban éremesélyesnek számítanak Carlosszal” – fejtette ki a tréner.

A 32 éves Fucsovics először találkozhat a 14-szeres Garros-győztes Nadallal, a továbbjutóra pedig minden bizonnyal a 24-szeres Grand Slam-bajnok Novak Djokovic vár a 32 között. Párosban Fucsovics és Marozsán Fábián a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal száll szembe a nyitókörben, és továbbjutás esetén a Nadal–Alcaraz duó következhet.

Elolvasom a cikket