Nagy a riadalom, csere következhet a magyar csapatban

Rossz hír érkezett a párizsi olimpiáról: a magyar tornászválogatott orvosának közlése szerint a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia megsérült csütörtöki pódiumedzésén, így kérdésessé vált szereplése az ötkarikás játékokon. Ha nem tud indulni, akkor az ittthon maradt tartalék Székely Zója „szinte biztosan” beugorhat a helyére – mondta Draskóczy Imre női szövetségi kapitány. Ám már vasárnap be kellene ugrania, akkor lesz a női selejtező – írta meg a Magyar Nemzet.

Halasi Tamás a közmédia helyszíni stábjának elárulta, Kovács Zsófia korábban már műtött térde sérült meg a leugrásnál. Pénteken 9.30-kor MRI-vizsgálaton vesz részt, ezt követően lesz pontos diagnózis, jelenleg kérdéses az olimpiai szereplése – közölte az M4sport. Mint ismert, a háromszoros Európa-bajnok Kovács Zsófia szeptemberben súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. A 24 éves dunaújvárosi tornásznő műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult.

Az olimpiára Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge névre szóló kvótát szerzett, de válogatottunk kiharcolt egy nem névre szóló kvótát is, amit Kovács Zsófia kapott, miután június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemás korláton jobban szerepelt, mint az Eb-ezüstérmes Székely Zója. A román fővárosban a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot, Kovács csak első számú tartalék volt, egy visszalépés miatt végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt. Aki ezt érthetően nehezen dolgozta fel.

Elolvasom a cikket