Népszerű nyári ital, amely gyomor-bélrendszeri problémákat okoz

Irina Lyalina biológus elmondta, hogy milyen népszerű ital vezethet fogszuvasodáshoz, elhízáshoz, gyomor-bélrendszeri problémákhoz és más kellemetlen betegségekhez, ha visszaélnek vele – írta az edimdoma.ru.

A szakértő szerint a buble tea-ről van szó. A legveszélyesebb összetevője a tápióka golyók. Ezek alapja a keményítő. Az ilyen adalékanyag nem tartalmaz élelmi rostot és tápanyagokat, így üres kalóriák forrása – mondta a szakértő.

Ráadásul a tápióka golyók egy másik veszélyt is hordoznak – fennáll a véletlen fulladás lehetősége. Különösen óvatosnak kell lenniük ennek az italnak a fogyasztásakor azoknak a felnőtteknek, akiknek károsodott a nyelési reflexük.

A Bubble tea leggyakrabban sok cukrot tartalmaz, amelynek feleslege cukorbetegséghez és fogszuvasodáshoz vezet – tette hozzá Irina Lyalina. Gyakran krémeket és szirupokat adnak ehhez az italhoz, ezzel jelentősen megnövelve annak kalóriatartalmát.

A biológus azt tanácsolta, hogy ne éljünk a bubble tea-vel, hogy ne károsítsuk az egészséget. Azt is hozzátette, hogy ha mértékkel fogyasztjuk, ez az ital jó energia- és fehérjeforrás lehet.

Elolvasom a cikket