Podoljak: Oroszország nem áll készen a béketárgyalásokra

Podoljak, az Ukrán Parlamenti Közgyűlés vezetőjének tanácsadója szerint Oroszország nem áll készen a béketárgyalásokra, Kijev a konfliktus békés rendezésére törekszik, Moszkva azonban folytatni kívánja az eszkalációt. Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója a Telegramban azzal vádolta Oroszországot, hogy nem hajlandó tárgyalni – írta meg a lenta.ru.

„Készek vagyunk egy tisztességes feltételekkel zajló tárgyalási folyamatra. Olyan feltételek mellett, amelyek fenntartható, igazságos békéhez vezetnek. Oroszország nem áll készen ezekre” – mondta Mihajlo Podoljak.

Hozzátette: ahhoz, hogy a helyzet megváltozzon, Oroszországnak taktikai vereséget kell szenvednie a frontvonalon, és a nemzetközi közösségnek, különösen Kínának növelnie kellene a Kremlre gyakorolt nyomást.

Korábban Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter azt mondta, hogy senki sem kényszerítheti Ukrajnát arra, hogy béketárgyalásokat folytasson Oroszországgal. Kijev jelezte: nyitott a tárgyalásokra az orosz vezetéssel, annak ellenére, hogy törvényi tilalmat léptetett életbe erre vonatkozóan.

Elolvasom a cikket