A fesztiválozó fiatalok is érdeklődnek a toborzóhelyeken

MH/MTI
2024. július 27. szombat. 21:37
Frissítve: 2024. július 27. 21:38

Takács altábornagy hozzátette: nyári időszakban minden fesztiválon ott vannak. Jelenleg az MH Szeretem, megvédem! elnevezésű, tartalékos katonákat megcélzó kampánya zajlik, aminek az egyik célközösségét jelenti a felsőoktatásban tanulók – jelezte.

Takács Attila felidézte, hogy amikor felfüggesztették a kötelező sorkatonai szolgálatot, elindult egyfajta eltávolodás a honvédség és a társadalom között.
A tábornok megítélése szerint a tartalékos szolgálati forma az, amivel közelebb tudnak kerülni az emberekhez, a társadalomhoz, a közösségekhez.

Hozzátette: ez a legrugalmasabb, leginkább alkalmazkodó szolgálati forma, ami munka mellett is végezhető, s amit az egyetemi hallgatókhoz igazítottak: a kiképzést hétvégén, nyári szünetben is folytathatják, s anyagilag is megfontolandó, hogy a tartalékos katonai szolgálatot válasszák.

A honvéd vezérkar főnökének területvédelmi helyettese az MTI érdeklődésére kitért arra is, hogy a mai világban a fiatalok nagyon mozgásszegény életmódot élnek, s ha valaki ebből ki szeretne törni, fizikálisan aktívabb életet szeretne élni, akkor a honvédség „tartalékos szolgálata épp erre való”.

Takács Attila szerint a fiatalok, ha elkezdenek sportolni, mozogni, sok esetben feladják. Ám ha a sportot katonai közösségben gyakorolják, az átsegíti őket a nehéz pillanatokon, támaszkodhatnak a katonatársakra, olyan katonasportolók, edzők, szakemberek veszik körül őket, akik mindenben segítséget nyújtanak, hogy sikeresek legyenek egyénileg, és egy erős közösség tagjaként – magyarázta a tábornok.

Az altábornagy a Magyar Honvédséghez érkező korszerű high-tech technológia kapcsán azt mondta, a gyártók azokat kifejezetten a fiatal generáció igényei szerint alakították ki, a kezelőszervek ugyanúgy néznek ki, mint egy játékkonzol.

A fiatalok hamar átlátják a digitális rendszereket, és gyorsan megtanulják az eszközök kezelését, s nagy kihívást jelentenek számukra, hogy találkozzanak a csúcstechnológiával, amely most érkezik a Magyar Honvédséghez – mondta a honvéd vezérkar főnökének területvédelmi helyettese a debreceni Campus Fesztiválon.

Elolvasom a cikket