Egyre durvábban támadják Kamala Harrist

A republikánus jelölt Donald Trump „őrültnek” és „tök butának” nevezte őt. A republikánusok a kongresszusban a sokszínűség miatt becsmérlik, jobboldali aktivisták rasszista, szexista és szexualizált szurkálódásokkal mocskolták az interneten – számol be a Reuters.

A megalázó rasszista és szexista támadások azzal fenyegetnek, hogy elvonják a figyelmet a Republikánus Párt összehangolt erőfeszítéseiről, amelyek Harris politikájára összpontosítanak. Trump szövetségesei, köztük a „Fekete amerikaiak Trumpért” koalíció egyes tagjai arra figyelmeztetnek, hogy Harris becsmérlése árthat neki a fekete szavazók megszólításában, akik a november 5-i elnökválasztás szempontjából kulcsfontosságú demográfiai csoportot jelentenek.

Kilenc republikánus törvényhozóval és 11 fekete republikánus nővel készített interjúban, akik Trumpot támogatják, nyolcan azt mondták, hogy kerülni kellene a Harris elleni személyes támadásokat. Bár óvatosan nyilatkoztak, és hangsúlyozták, hogy továbbra is támogatják Trumpot, többen aggodalmukat fejezték ki a támadások hangneme miatt, és amiatt, hogy a támadás árthat-e a republikánusoknak a szavazóurnáknál.

„Azt hiszem, lehet őt úgy is kritizálni, hogy nem megyünk a ruhája alá” – mondta P Rae Easley, egy chicagói fekete konzervatív rádióműsorvezető, aki tagja a »Fekete amerikaiak Trumpért« koalíciónak, a Trumpot támogató fekete szövetségesek lazán szervezett csoportjának. Több kongresszusi képviselő is csatlakozott az ő véleményéhez.

Mások szerint a Harris magánéletét ért támadások nem különböznek attól, ahogy a demokraták támadják Trumpot a magán- és családi élete miatt.

„Ez egy csúnya harc. A demokraták hajlamosak áldozatot játszani” – mondta Madgie Nicolas, a Haitians for Trump társelnöke és a Faith and Freedom Coalition afroamerikai hangok országos igazgatója.

A feszültség arra utal, hogy Trump kampányának azon erőfeszítései, hogy Harrist Joe Biden elnök előéletéhez kösse – különösen a bevándorlás, a bűnözés és a gazdaság terén -, azt kockáztatják, hogy háttérbe szorulnak a személyes támadások, amelyek nem mutatják a lassulás jeleit.

„Kamala Harrisre úgy rászállni, mint a DEI alkalmazottjára, lélegzetelállítóan ostoba” – mondta Whit Ayres republikánus közvélemény-kutató, aki többek között Marco Rubio amerikai szenátor, Ron DeSantis floridai kormányzó kampányán dolgozott. „Ez visszafelé fog elsülni” – mondta Ayres, hozzátéve, hogy Harrisnek „bőven van támadási felület a politikájában”, amelyeket célba lehetne venni.

A DEI a „sokszínűség, egyenlőség és befogadás” kezdeményezések rövidítése, amelyek célja a nők és a színesbőrűek képviseletének növelése a munkaerőpiacon, a régóta fennálló egyenlőtlenségek és diszkrimináció kezelése érdekében. A „DEI-felvétel” kifejezést mostanában arra használják, hogy azt sugallják, hogy az illető nem alkalmas a szerepére, és faji vagy nemi alapon választották ki.

Ayres szerint a becsmérlő retorika elidegeníti a nőket és „mindenkit, aki nem szélsőjobboldali”.

A Trump-kampány nem válaszolt közvetlenül arra a kérdésre, hogy tárgyaltak-e arról, hogy megpróbálják-e tompítani a Harrist ért személyes támadásokat.

Elolvasom a cikket