Gyógyulhatunk az inga segítségével?

Barna Dóra
2024. július 28. vasárnap. 5:59

Az SRT az 1980-as években alakult ki, és az amerikai Robert E. Detzler nevéhez fűződik, aki spirituális tanító és terapeuta volt.

Az SRT alapelvei és folyamata a következőkre épül:

1. Spirituális tudatosság:

Az SRT abból a meggyőződésből indul ki, hogy az emberek spirituális lények, akik fizikai testben élnek. Az emberi tapasztalatok, traumák és negatív energiák nemcsak a fizikai, hanem a spirituális síkon is hatással vannak ránk.

2. A tudatalatti feltérképezése:

A módszer lényege, hogy egy spirituális tanácsadó (terapeuta) ingát és táblázatokat használva kommunikál a kliens tudatalattijával és magasabb énjével. Az ingával végzett munka során a terapeuta információkat kap arról, hogy milyen energetikai blokkok és negatív minták befolyásolják a klienst.

3. Negatív minták feloldása:

A terápia során feltárt negatív mintákat, blokkokat és korlátozó hiedelmeket a terapeuta különféle spirituális és energetikai technikák segítségével oldja fel. Az oldás révén a kliens megszabadul a múltbeli traumák és negatív energiák hatásaitól.

4. Pozitív energia beültetése:

Miután a negatív energiákat és blokkokat feloldották, a terapeuta pozitív energiákat és gyógyító rezgéseket juttat a kliens energetikai rendszerébe, támogatva ezzel a testi, lelki és szellemi gyógyulást.

5. Folyamatos önfejlesztés:

Az SRT nem egyszeri kezelésként, hanem folyamatos önfejlesztési folyamatként tekinthető. A pácienseknek gyakran javasolják, hogy rendszeresen vegyenek részt terápiás üléseken a hosszú távú pozitív hatások érdekében.

Alkalmazási területek:

Az SRT-t számos problémára alkalmazzák, többek között:

  • Érzelmi és pszichológiai problémák, mint a szorongás, depresszió, és stressz.
  • Fizikai betegségek és krónikus fájdalmak.
  • Kapcsolati problémák és családi konfliktusok.
  • Önbizalomhiány és önértékelési problémák.

Kritikai észrevételek:

Az SRT, mint minden alternatív gyógyászati módszer, vegyes fogadtatásban részesül. Támogatói azt állítják, hogy jelentős pozitív változásokat hozhat az emberek életébe, míg a szkeptikusok a tudományos bizonyítékok hiányára hívják fel a figyelmet, és az SRT hatásait placebó-hatásként értelmezik.

Összességében a spirituális választerápia egy komplex és spirituális alapú módszer, amely az energetikai és tudatalatti blokkok feloldását célozza meg, elősegítve a testi-lelki gyógyulást és harmóniát.

Elolvasom a cikket