Így vészelje túl az allergiaszezont

Megérkezett a várva-várt nyár, de Ön az első napjától kezdve tüsszög, viszket és a pokolba kívánja az egészet? Pedig kis odafigyeléssel és néhány trükkel minimálisra csökkentheti az allergiaszezon okozta bosszúságot. Ebben az időszakban a pollenek, a por és a rovarcsípések számítanak veszélyesnek.

Allergiaszezon: ismerje meg az ellenséget

Ha még nem tette meg, irány az orvos! Az allergológus egy gyorsan elvégezhető teszttel feltérképezheti, hogy Ön mire allergiás. Ennek tudatában sokkal könnyebb kivédeni a találkozást az úgynevezett allergénnel. Az orvos segít összeállítani a megfelelő gyógyszerkombinációt, amellyel minimálisra csökkenthetők a panaszok.

Pollennaptár

Ezek a fránya kis pollenek ész nélkül szállnak a levegőben, de Ön simán túljárhat az eszükön. A pollenszezon időszakai évről évre változnak, de az aktuális pollennaptár megtalálható a neten. Ráadásul könnyen kideríthető, hogy a kiszemelt nyaralóhelyen megtalálható-e a növény, amire allergiás. Már okostelefonra tölthető applikáció is van allergiásoknak, érdemes letölteni.

Takarítás, takarítás, takarítás

A poratkák és a gombák is imádják a nyarat, ezért fontos, hogy rendszeresen takarítsa otthonát. Használjon HEPA szűrős porszívót, szellőztessen gyakran és minimalizálja a lakástextileket. A díszpárnákon, függönyökön milliónyi porszem, pollen tud megtapadni, fontos, hogy minél több, könnyen tisztítható felületed legyen. Ugyanez vonatkozik a ruháira is, próbálja minimalizálni a testfelületet, ami érintkezhet a pollenekkel. Rendszeresen mossa ki a ruháit, hogy a portól és a pollenektől megtisztuljanak.

Hidratáljon!

Igaz ez a folyadékra és a bőrre is. Olyan folyadékot fogyasszon, ami minél kevesebb allergént tartalmaz, viszont gazdag ásványi anyagokban, esetleg vitaminokban. Kerülje a mesterséges színezékeket és a tartósítószereket. A bőrére is vigyázzon, használjon fényvédőt, de ha lehet, parfümmentes verziót, ne terhelje a bőrét felesleges anyagokkal.

Elolvasom a cikket