Katalin hercegnét támadták

Harry herceg és Meghan Markle már évek óta nem a királyi család dolgozó tagjai, jövedelmüket azonban mégis a királyi családnak köszönhetően szerzik, méghozzá abból, hogy kiteregetik a családi titkokat és bántó megjegyzéseket tesznek. A tékozló herceg sok olyan állítást tett, amivel megbántotta apját és testvérét, de volt egy, ami mindegyiknél mélyebbre ment. „Ez volt a legalja” – vélekedik egy barát.

Harry herceg ezzel a megjegyzésével vesztette el végleg Vilmost

Harry herceg és Meghan Markle az önálló életüket egy Oprah-interjúval kezdték annak idején, amelyben a többi között elárulták, a királyi családból valaki nagyon aggódott gyerekük bőrszíne miatt, valamint azt is, hogy Meghan Markle-t megríkatta Katalin hercegné. Ezután egy Netflix-dokumentumsorozat érkezett, ebben tovább teregették a családi szennyest, és itt hangzott el Harry herceg azon állítása is, amin állítólag a leginkább kiakadt Vilmos herceg.

A sorozatban Vilmos és Károly király is előkerült, Vilmost azzal vádolták, hogy „üvöltözött és kiabált”, Károly királyt pedig azzal, hogy „hazudott” egy magas rangú csúcstalálkozón. Egy új könyv szerint azonban Vilmos nem a róla szóló állítások miatt akadt ki Harryre, hanem azok miatt, amelyek látszólag Katalint vették célba. Az egyik korábbi epizódban Harry azt mondta, hogy a királyi családban nagy a kísértés, hogy olyasvalakit vegyenek feleségül, aki „beleillik a formába”. A Netflix dokumentumfilmjének első epizódjában így beszélt:

Azt hiszem, sok ember számára a családban, különösen nyilvánvalóan a férfiak számára, fennállhat a kísértés vagy a késztetés, hogy olyasvalakit vegyenek feleségül, aki beleillik a formába, nem pedig olyasvalakit, akivel talán az a sorsunk, hogy együtt legyünk”.

Vilmos egy barátja pedig elárulta, a herceg hogyan érzett testvére kijelentése után.

Sokak számára ugyanis egyértelmű volt, hogy Harry Vilmosról és Katalinról beszél.

„Már egyébként is megingott a bizalom, és akkor Harry nyíltan megtámadta Katalint. Vilmos számára ez volt a legalja”

– mondta egy hamarosan megjelenő könyvben a herceg egy barátja. Jennie Bond királyi szakértő szerint Katalint megsértették Harry és Meghan támadásai – és nem valószínű, hogy viszályuk egyhamar rendeződne. „Szerintem hitt abban, hogy a kapcsolatukat helyre lehet hozni, Fülöp herceg temetése után láttuk, hogy beszélgetett Harryvel, és nyilvánvalóan ugyanerre bátorította Vilmost is. De most már tudjuk, hogy ez nem működött. Sőt, Vilmos és Harry rögtön a temetés után csúnyán összevesztek. Eljön az a pont, amikor egyszerűen el kellett fogadni, hogy a ők nem lesznek ismét boldog család. Katalint megsértették azok a dolgok, amiket Harry és Meghan mondott, de ő és Vilmos nagyon erős csapat, és gyanítom, hogy együtt jutottak arra a következtetésre, hogy a Harryvel való szakítást belátható időn belül nem lehet helyrehozni. Elzárkóztak ettől a lehetőségtől, és úgy döntöttek, hogy folytatják az életüket”.

Elolvasom a cikket