Lewis Hamilton és George Russell egyetért

Lewis Hamilton elmondta, hogy a Belga Nagydíj edzésén „teljesen másképp” érezte magát a Mercedes, és reméli, hogy a kvalifikáción megnyílik az ég – számol be a Mirror.

Az Ezüstnyilak élvezték az elmúlt heteket, miután nagyot léptek előre, hogy ismét kihívást jelentsenek az élcsapatoknak. A csúcspont Silverstone-ban volt, ahol George Russell pole pozíciójával az első sorból rajtolhattak, mielőtt Hamilton megszerezte első futamgyőzelmét 945 nap óta.

A hétszeres F1-es bajnok a múlt hétvégén Magyarországon is felállhatott a dobogóra, de a pénteki FP2 végén több mint egy másodperccel maradt el a tempót diktáló Lando Norristól. Egyértelműen eléggé aggasztotta mind ennek a különbségnek a nagysága, mind pedig az, hogy a W15-ös autója hogyan érezte magát a pályán.

Így nyilatkozott: „Elég rossz nap volt. Nem igazán tudom, mit mondhatnék. Nyilvánvaló, hogy az elmúlt néhány versenyen remekül éreztem magam. Ma teljesen másképp éreztem. Szóval dolgoztunk rajta – az első edzés nem volt túl jó, de aztán a második edzésen változtattunk rajta, és remekül indult. Aztán amikor a lágy gumikra kerültem, egyszerűen nem tudtam javítani, és egy csomó egyensúlyi problémánk volt a kör során. De ezen az edzésen már jobb volt. De mindenki más még jobban ment. Szóval 1,2 másodperces hátrányban lenni nem nagyszerű.”

Hamilton silverstone-i mesterkurzusára a változékony időjárási körülmények között került sor, hiszen ismét megmutatta, hogy az esőben is remekül helytáll. A brit abban reménykedik, hogy a kvalifikáción még nedvesebb időjárás lesz – és talán meg is kapja, hiszen az Ardenneki-erdőben záporok söpörnek végig.

Hozzátette: „Ha száraz lesz, akkor jelenleg nem leszünk a legjobb helyen. De egyik napról a másikra biztosan tudunk változtatni. Azt hiszem, ha esik az eső, akkor egy kicsit kinyílik a pálya, és remélhetőleg jobb munkát tudunk végezni. Szerintem az autónak jobbnak kell lennie vizes pályán, mint szárazon.”

Csapattársa, Russell szintén nem volt elégedett azzal, ahogyan a W15-ös érezte magát, és rámutatott arra a három autóra, amelyek szerinte egyértelműen jobb tempót tudnak diktálni ezen a pályán. „Van még egy kis munkánk az éjszaka folyamán, hogy találjunk egy kis köridőt” – mondta.

„A McLarenek és Max Verstappen Red Bullja úgy tűnt, hogy ma egy lépéssel előttünk járnak. Át kell néznünk az adatokat, és a szimulátorban Brackleyben kell munkát végeznünk, hogy remélhetőleg előássunk némi előnyt, és közelebb kerüljünk hozzájuk. Biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni fog. A holnapi nap minden bizonnyal egészen más lesz, ha ez sikerül. Az előrejelzések szerint holnapra esőre is számítani lehet, így ez egy újabb tényezőt fog jelenteni. Gyakran voltak már jó péntekjeink, és a többiek szombatra felzárkóztak, szóval remélhetőleg ezen a hétvégén is így lesz.”

Elolvasom a cikket