Magyar Péter búvárai

Ki hitte volna, hogy Magyar Péter színre lépésével olyan magyar történelmi nagyságot is megidéz, mint a Búvár Kund néven ismert Zotmund lovag. Ő volt az a magyar hős, aki 1051-ben a német-római császár hajói alá úszva egymás után megfúrta és elsüllyesztette azokat.

A búvárok napjainkban is helytálltak, amikor Magyar Péter elhíresült diszkóbotránya során elvette az egyik vendég telefonját, s miután a biztonsági emberek kivezették az Ötkert nevű szórakozóhelyről, nemes egyszerűséggel a Dunába dobta. Valószínűleg abban reménykedett, ha a telefon elmerül, akkor megsemmisülnek azok a vizuális bizonyítékok, amelyeken látható, hogy Magyar 17-18 éves lányok lába között csúszik-mászik, intim testrészeit érinti a fejével, és perverz ajánlatokat tesz számukra.

A pite akkor kezdett meleg lenni Magyar Péter számára, amikor kiderült, hogy a rendőrség a 21. század búvár kundjai segítségével megtalálta a telefont, s arról használható videófelvételeket mentett le. Ekkor állt elő Magyar az ismert fegyverével, a vádaskodással, amit exneje, Varga Judit volt miniszter, vagy a templomból kijövő gyülekezeti tagok rovására már gusztustalan módon elkövetett, bizonyítva, hogy nem áll távol tőle a verbális erőszak, a megalapozatlan vádaskodás.

Most egyenesen bűncselekménnyel vádolta meg a rendőrséget, hogy szerinte ilyen veszélyes akciót hajtatott végre a búvárokkal. A Telexnek azt nyilatkozta, hogy „Amit a rendőrségi vezetők elkövettek, vagy a belügyminiszter utasítására vagy Rogán Antal utasítására, az egy nagyon súlyos bűncselekmény.” Szerinte a rendőrség szokatlanul nagy erőket mozgósított és veszélybe sodort több vízi kutatót is azzal, hogy az áradó Dunába vezényelte őket.

Halkan kérdem: ez miért baj? Csak a kötelességüket végezték.

Mint mondta: „A Pest Megyei Kutató Mentő Szolgálat búvárait beküldik az áradó, 10 méteres Dunába, ahol farönkök úsznak, mindenféle biztosítás nélkül.”

A speciális mentők vezetője azonban hangsúlyozta, az nem jelent veszélyt számukra, ha egy folyó árad. Így nem voltak veszélyben a búvárok most sem. A part menti kutatás pedig szinte olyan, mintha állóvízbe merülnének, a sodrás ereje ugyanis ott elenyésző. A szolgálatnál évente 20-30 között van azoknak az eseteknek a száma, amikor a hatóságok felkérésére víz alatt kutatnak különböző tárgyak után. Így nem számít kirívónak egy ilyen jellegű felkérés. Szakértő szerint pedig rutinfeladat egy ilyen kutatás, amivel akár 10-15 perc alatt végezhetnek.

A diszkóbotrány fejleményei kapcsán pedig nem nehéz kikövetkezteti Magyar magatartásából, próbálja magáról elhárítani a felelősséget, holott komoly bűncselekmény történhetett. Ez az eset is jól mutatja, hogy a TISZA Párt elnöke erőszakos, és ilyen embereket ültet maga köré is.

Például Radnai Márkról beszélhetünk, aki már a TISZA Párt alelnöke és ott volt Magyarral az Ötkert diszkóban is.

Korábban Radnai néhai Koltai Tamás kritikust fenyegette meg a következő szavakkal. „Ha még egyszer meglátlak bármelyik előadásom közelében, egyesével töröm el minden ujjad. Bezony. Szép nyarat! Menj jó messzire!”

A méltatlan agresszió oka nem volt más, mint hogy Koltai le merte írni Radnai friss előadásáról, hogy az előadás nem sikerült különösebben jól. Radnai bocsánatkérésnek aligha nevezhető magyarázkodásában nem ismerte el, hogy a kritika miatt akadt ki, érvelése szerint „hirtelen felindulásom tárgya nem Koltai Tamás kritikája volt (!), hanem egy, a munkáltatómmal zajlott privát telefonbeszélgetés, miszerint én nem tudok rendezni, és jó lenne, ha valaki megtanítana”.

Radnai egyébként más alkalommal a Magyar Narancs munkatársát fenyegette meg azzal, hogy eltöri a kezét, ha megjelentet egy interjút.

Alakul tehát az erőszakos stáb Magyar Péter körül. Nem árt az óvatosság. Az EP-ben már a baloldal mögött felsorakozott alakulat ugyanazt akarja, mint Brüsszel: rákényszeríteni Magyarországot a háború, a gender, a migráció támogatására. Brüsszel nem riad vissza, hogy – képletesen szólva – eltörje hazánk kezét, ujjait, hatalmas büntetésekbe, a nekünk járó uniós pénzek visszatartásába csomagolva erőszakos fellépését.

Úgy fest, a belügy- és a titokminisztert bűncselekménnyel vádoló Magyar Péter és a TISZA Párt teljesen hasonlóan gondolkodik.

Magyar búvárai lehet, hogy a magyar hajókat süllyesztették volna el anno, nem a német-római császárét történelmünk hajnalán?

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket