Megérkezett Milák Kristóf Párizsba

SM
2024. július 27. szombat. 19:27

A 22 éves Késely Ajna harmadik olimpiáján sem jutott 400 méter gyorson a döntőbe, mert 4:08.90 perces idejével összesítésben a 13. lett, három éve Tokióban 10. volt ebben a számban. A BVSC úszója ugyan megállt a fejlődésben – 17 évesen 4:07.14-gyel ifjúsági olimpiai bajnok, 2019-ben 4:01.29 perces országos csúccsal világbajnoki negyedik lett – viszont egyre gondolatgazdagabban nyilatkozik:

„Ez a harmadik olimpiám, nagyon sok minden kavarog bennem. A pszichológusommal azon dolgoztunk, hogy a tizenkét éves gyerekkori álmomat, ami az olimpiai aranyérem, azt próbáljam meg végre elengedni és csak arra fókuszáljak, amire az én testem és lelkem képes. El kellett fogadjam, hogy nem én leszek a világmegváltó úszó, Ledecky vagy Titmus, hanem azokat tudom inspirálni, akik szeretnek úszni, és ne azért hagyják abba, mert nem érik el a tízéves kori álmukat, amit akár a szülők vagy edzők eléjük nyomtak. Ezen kellett, hogy dolgozzak, és sikerült, ezért nem fogok sírva hazamenni” – nyilatkozta az MTI-nek a vegyes zónában Késely, aki arról nem beszélt, hogy miét úszott hét másodperccel gyengébben, mint öt éve…
Az 1500 méterre készülő Sárkány Zalán a 400 méter előfutamában egyéni csúcsát (3:47.91) több mint fél másodperccel megjavítva, 3:47.33 perccel harmadikként csapott célba. Ezzel az idővel végül összesítésben 14. lett.
„Végre mosolyogva jöttem ki a medencéből, nem gondoltam, hogy harmadikként fogok benyúlni. Sikerült jól hajráznom és az utolsó százon egész jól rá tudtam úszni a többiekre, ez is volt a tervem. Ez egy remek idő így délelőtt, nem számítottam rá, ugyanis még nem könnyítettünk, mivel az ezerötszáz gyors a fő számom, ami csak jövő szombaton lesz” – nyilatkozta Sárkány.

A Németh Nándor, Kós Hubert, Szabó Szebasztián, Jászó Ádám összeállítású 4×100 méteres magyar férfi gyorsváltó 3:12.96 perces idővel hetedik helyen jutott döntőbe.
„Kicsit valóban lassabb a medence, mint máshol, de szerintem jól úsztunk, az pedig, hogy ott lehetünk a döntőben, egy hatalmas élmény lesz. Szeretnék minél többet úszni ebben a medencében, mert fantasztikus a hangulat” – nyilatkozta Németh.

A Senánszky Petra, Ábrahám Minna, Ugrai Panna, Pádár Nikolett összeállítású 4×100 méteres magyar női gyorsváltó az országos csúcstól nem sokkal elmaradva, 3:37.33 perces idővel hatodikak lett futamában, amivel összesítésben tizedikként végezett, így csak nézhette az esti döntőt.

Elolvasom a cikket