A két lehetőség közül az egyik sokkal jobban megfelel a népszerű élénkítő italnak. Ez a tejszín – írja a Sports.kz.
Mitől jobb a tejszín, mint a tej?
A válasz egyszerű: a tejszínnek magasabb a zsírtartalma. Ez az oka annak, hogy ez a tejtermék jobban illik a kávéhoz, mint a tej.
A tejszínnek köszönhetően az élénkítő ital lágy és nagyon kellemes ízű lesz. A keserűség eltűnik, az édesség kezd jól érezhetővé válni.
A tej azonban nem javítja annyira a kávé ízét. Az ilyen adalékanyagot inkább azért használják, hogy az élénkítő ital hőmérséklete gyorsan elfogadhatóbbá váljon.
Ezért, ha lehetősége van arra, hogy tejszínt öntsön a kávéjába, azt tegye hozzá, ne tejet.
A tejszínes adalékok egyetlen hátránya, hogy kissé magasabb a kalóriatartalmuk. Ez a pont fontos lehet a fogyókúrázók számára.