Muhari Eszter felfüggesztette tanulmányait

Muhari az olimpiai szereplése előtt három nappal adott interjút a Kemmának. Elmondta, számára is hihetetlen, hogy kilencedik a világranglistán, hiszen csak öt éve versenyez a felnőtt mezőnyben. Nagy sikernek éli meg, hogy idáig eljutott, de úgy érzi, hogy az igazán nagy nevekhez még fel kell nőnie – persze, ettől függetlenül velük is szívesen felveszi a harcot – olvasható a Life.hu oldalán.

Eszter a párizsi olimpia miatt felfüggesztette amerikai tanulmányait, de ősszel szeretne visszaülni az iskolapadba.

„Másfél évet elvégeztem már az egyetemen, ahol négyéves az alapképzés. Szeptemberben szeretnék visszatérni az iskolába, ahol gazdasági szakon tanulok” – mesélte Eszter, aki az idegen nyelvek megszállottja, most tanulja az ötödik nyelvet.

„Valóban nagy fanatikus vagyok. Az idegen nyelvekkel kapcsolok ki, ez a szenvedélyem, a mindenem, nagyon élvezem, amikor ezzel foglalkozhatok. A víváson túl nagyon szívesen dolgoznék olyan szakmában, ahol szükség van az idegen nyelvekre, de a gazdasági elemzés is érdekel. Most tanulom az ötödik nyelvet, de nálam ez úgy működik, hogy egy nyelvben el kell jutnom a maximumig ahhoz, hogy a következőt elkezdhessem. Nem csak próbálok beszélni, papírt is szereztem az előző nyelvekből is. Szeretek külföldiekkel beszélni, és a nyelvük által jobban megismerni a kultúrájukat” – mondta a fiatal sportoló, aki franciául is tud, és ennek most nagy hasznát veszi Párizsban.

Muhari Eszter megígérte, mindent megtesz a sikerért

Eszter most Tatabányán versenyez, pár éve váltott klubot, és nagyon jól érzi magát itt. Úgy érzi, profiként kezelik, és ezáltal ő is másképp tudott hozzáállni a felkészüléshez és a versenyekhez.

Eszter az interjú végén a szurkolóknak is üzent: megköszönte a támogatást, és megígért, hogy mindent megtesz a siker érdekében. Nos, be is tartotta!

Elolvasom a cikket