Vasárnap már előfordulhat zápor is

Az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül a déli szél, majd vasárnap egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a légáramlás, és átmenetileg több helyen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódhat.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 20 fok között valószínű, ennél hidegebb a hidegre hajlamos helyeken, enyhébb idő az Észak-Dunántúlon várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 31, 38 fok között várható, délutántól északnyugat felől már csökkenni kezd a hőmérséklet.

Európában, Skandináviától egészen Spanyolország északi partjáig hullámzó frontrendszer húzódik. Területén felhős, több helyen csapadékos idő uralkodik, Németország és Franciaország egyes részein jelentős mennyiségű csapadék hullott.
Máshol anticiklonális hatások érvényesülnek, így nagyrészt száraz az idő, csak helyenként fordul elő zápor, zivatar.

A Pireneusi-félszigeten van továbbra is a legmelegebb idő, ahol 40 fok köré emelkedik a hőmérséklet. A meleg levegő eljutott egészen Lappföldig, Finnország északi részén is 30 fok közeli csúcsértékeket regisztrálnak.

Ezzel szemben Északnyugat-Európában jóval hűvösebb az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között alakul, hajnalra pedig 10 fok köré csökken a hőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárását is anticiklon határozza meg, fokozódik a kánikula, majd vasárnap hidegfront érkezik.

Elolvasom a cikket