A harmadik negyed után vezet a magyar póló válogatott Franciaország ellen

A lefájóbb vereséget éppen a francia válogatottól szenvedte el a magyar a februári dohai világbajnokságon, ahol a negyeddöntőben 11-10-re maradt alul az együttes, és bizony a felkészülés során, a Margitszigeten is csak 9-9-es döntetlen után, hosszabbításban sikerült 14-12-re nyerni.

Nem lehetett tehát könnyű összecsapásra számítani, hiszen a franciáknak nem sok vesztenivalójuk volt, hiszen vízilabdában egy ilyen összevetésben még nem ők számítanak esélyesnek.

Az első gólt Varga Dénes szerezte, amit emberelőnyből gyorsan kiegyenlítettek a franciák, ám Vígvári Vince előbb ugyancsak emberelőnyből, majd egy távoli bombával helyretette az erőviszonyokat (3-1). Ehhez még Vámos Márton, majd Vígvári is hozzátett még egyet, egyet, így az első negyed végén 5-1-re vezettünk.

A második negyedet Angyal Dániel gólja vezette fel, így már tekintélyes 6-1-es előnyben volt a magyar együttes, sőt Vogel Soma még büntetőt is védett, ám egy megúszást követően Bodegas szépített, sőt egy fordulás követően hatalmas gólt lőtt (6-3), ám mielőtt nagyobb lehetett volna a baj, Jansik Szilárd emberelőnyből négyre növelte a különbséget, Fekete Gergely pedig visszaállította a közte ötöt (8-3). A félidő vége előtt azonban Vernoux kétszer is betalált, így 8-5-re felhozva a franciákat, ám Manhercz a duda előtt 9-5-re növelte az előnyt.

A második félidőben Crousillat góljára Manhercz válaszolt (10-6), így nem tudtak közelebb jönni a franciák. A vége előtt Vernoux kettősemberelőnyből csökentette 10-7-re a francia hátrányt.

Elolvasom a cikket