A nők már javítottak, most a férfiakon a sor

– Hányasra értékeli női csapatunk eddigi teljesítményét Párizsban?

– Jóra. A magyar válogatott szoros mérkőzésen szenvedett vereséget a világ legjobb csapatától, a címvédő franciáktól. Sőt, ha az első félidőben a védekezésünk, s kapusunk teljesítménye is jobb lett volna, a lányok meglepetést is szerezhettek volna. Jellemző a kapus Bíró Blanka teljesítménye, akinek az első mérkőzésen nem volt védése, a brazilok ellen viszont remekül, 33 százalékos hatékonysággal védett.

– Idegfeszítő Klujberék mérkőzéseit nézni, mert sokat hibáznak. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a győzte meccs után elismerte, hogy nagyon akartunk, de közben nagyon sokat hibáztunk. Ennyi eladott labdával és technikai hibával nehéz meccset nyerni.

– Igen, valóban a nagy tét miatt sok az eladott labda, de ez nemcsak a magyarok játékára jellemező. Golovin remekül irányította a csapatot, s a taktikája bejött, s a cseréi is. A franciák ellen nyolc gólt szerző Kuczora Csenge a brazilok ellen tizenegy lövésből csak három gólt szerzett, a helyére beállt Debreczeni-Klivinyi viszont hatból négyszer volt eredményes. Remek húzás volt az is, hogy az irányító Bruna de Paulát Klujber Katrin követő emberfogással igyekezett kivenni a játékból, s így a brazilok az utolsó tíz percben csak két gólt dobtak. Jól szállt be a második félidőbe a 19 éves Simon Petra is, aki az utolsó pillanatban lőtt góljával sikerült nyerni. Ez a győzelem pedig önbizalmat adhat a további, nehéz csatákra Angola, Spanyolország és Hollandia ellen.

– Az Egyiptomtól elszenvedett vereség után fontos mérkőzést játszik hétfőn férfi csapatunk az argentinok ellen, akik 31 gólt dobtak az első meccsükön a norvégoknak.

– A nagyon erős egyiptomi csapattól nem bűn kikapni, legföljebb kellemetlen. Az egyiptomiak a világ legjobb klubcsapataiban játszanak, bárkit legyőzhetnek. Férfi csapatunk nagyon erős csoportba került. Ha sikerül legyőzni az argentinokat, akkor a norvégok, dánok majd a franciák következnek. Bodóéknak nagy bravúr nélkül nem juthatnak tovább.

Elolvasom a cikket