Golovin Vlagyimir: Így születnek a nagy játékosok

Golovin Vlagyimir, szövetségi kapitány érthetően örömmel értékelt: „Csapat vagyunk, 60 percig küzdöttünk, ahogy a múlt meccsen is, de akkor a végén hibáztunk, most nem. Nagyon fontos volt, hogy 60 percen keresztül elhittük, hogy tudunk nyerni. Ilyen befejezést beszéltünk meg az időkérésnél, és Simon Petra ilyen fiatalon is elviselte a terhet. Így születnek a nagy játékosok.

Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány a Magyarország-Brazília mérkőzés szünetében további utasításokkal látja el játékosait

Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány a Magyarország–Brazília mérkőzés szünetében további utasításokkal látta el játékosait

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az átlövő Klujber Katrin azt hangsúlyozta, hogy nagyon nehéz helyzetbe hozták magukat, de meg tudták mutatni, hogy egy csapatként képesek küzdeni: „A meccs közben nem túl okosan fejeztük be a ziccereket, ettől idegesek lettünk. Eszméletlenlen érzés, hogy megvan a győzelem, mert végig hittünk benne, hogy tudunk nyerni.”

A másik átlövő, Debreceni-Klivinyi Kinga köszönetet mondott a szurkolóknak is: „Egy pillanatig sem adtuk fel, köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást, nélkülük nem ment volna. A második félidőben az időkérésnél mondtam a többieknek, hogy egyszer már megcsináltuk korábban a horvátok ellen, képesek vagyunk rá ismét. Saját magunk ellenségei voltunk az első félidőben, magunknak nehezítettek meg a helyzetünket. Nagyon örülök, hogy a családom is itt tudott lenni, és látták ezt a mérkőzést.”

A mérkőzés hőse, Simon Petra: „Néztem az időt, muszáj volt valakinak elvállalni a lövést, örülök, hogy így lett. Most még inkább örülök a győzelemnek, mert az első meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nagyon örülök, hogy ennyire hisznek bennem, egy ötös alát megadnék magamnak.”

Elolvasom a cikket