Hogyan kell vodkát inni, hogy ne legyen másnapos a reggeli órákban?

Néha észre sem vesszük, hogy egy este alatt jelentős mennyiségű vodkát, például 0,5 litert is meg tudunk inni. Veszélyes határértéknek az 5-6 ppm vagy 1-1,25 liter vodka fogyasztása számít, mérgező dózisnak pedig a 0,5-0,7 liter számít. Javasoljuk, hogy a másnaposság kockázatának csökkentése érdekében próbáljuk meg nem meghaladni az esti 200-250 ml vodkát – írja a „PIVKO & FISH” Zen csatorna szerzője.

Fontos, hogy éhgyomorra ne fogyasszunk erős alkoholtartalmú italokat, beleértve a vodkát. Feltétlenül szükséges előtte enni. Jók a meleg ételek, például a hús, a burgonya, a hal és mások. Ajánlott az ételeket kis adagokban fogyasztani, helyet hagyva a nassolnivalóknak.

Az alkohol utáni snackként jobb, ha könnyű és nem kalóriadús ételt választunk, hogy ne terheljük túl a gyomrot és a májat. Választhat olyan rágcsálnivalókat, mint a kovászos uborka, savanyú káposzta, egy darab szalonna, hering, hús, sajt vagy kolbász. Fontos, hogy ezeket inkább kis adagokban fogyasszuk, mint nagy mennyiségben.

Amikor a mámor érzése megjelenik, jobb mérsékelni a tempót. Tartson szünetet, társalogjon a barátaival, és adjon időt a szervezetének, hogy megeméssze az ételt és az alkoholt. Amikor jobban érzi magát, és a mámor hatása csökken, folytathatja az alkoholfogyasztást. Nem ajánlott a vodkát szódával keverni, mivel a szénsavas víz erős alkohollal kombinálva gyors mérgezést okozhat, és reggelre negatív következményeket hagyhat maga után.

Elolvasom a cikket