Kós Hubert három századmásodperccel maradt le a döntőről

Az úszó versenyek második napján sikeresen mutatkozott be a kevés magyar esélyes közül Kós Hubert, aki 100 méter háton országos csúccsal (52.78) jutott a középdöntőbe, ahol aztán ettől elmaradva csak a 10. lett, így lemaradt a döntőről.

A magyar úszók eddig csak nézhették az egyéni számok döntőit az olimpián. Az egykor magyar számnak számító férfi 400 méter vegyes döntőjében a francia szurkolók nagy örömére az esélyes Leon Marchand végig vezetve, hatalmas fölénnyel 4:02.95-ös idővel győzött. A francia világklasszis lehet Milák Kristóf egyik legnagyobb ellenfele 200 méter pillangón.

A női 100 méter pillangó fináléjában kettős amerikai siker született, de meglepetésre Torri Huske legyőzte világcsúcstartó honfitársát, Gretchen Walsht.

A 200 méter hát tavalyi világbajnoka, az Egyesült Államokban tanuló és a legendás Bob Bowmannel készülő 22 éves Kós Hubert a 100 m hát középdöntőjében elmaradt délelőtti idejétől, 52.98 másodperccel összesítésben a tizedik helyen zárt. A magyar úszó 0.03 másodperccel maradt le a döntőről, 200 méteren még javíthat.

„Előre nem lehetett sajnos tudni, hogy délelőtt mennyivel ússzak lassabban ahhoz, hogy maradjon még bennem. Nem bánom annyira. Mindennek van oka és nem is ez a fő számom. Örülök, hogy kétszer is 53 másodperc alá be tudtam menni. Megnézzük majd a kétszáz hátat!” – nyilatkozta az MTI-nek Kós.

Elolvasom a cikket