Kritikus kombináció

Egyes bloggerek azt állítják, hogy a szőlő bizonyos ételekkel, különösen az uborkával és a dinnyével nem jól kombinálható. Ez egy tévhit, amely a különálló étrendek divatjával kapcsolatos, véli Anna Belousova táplálkozási szakértő. Szerinte csak egy termékcsoport van, amellyel jobb nem kísérletezni – számol be a Sports.kz.

„Valójában a kritikus kombináció a szőlő és a tejtermékek, savanyú tejtermékek. Akinek nincs rendben a gyomra, annak elemi hasmenése lesz. A szőlőben sok a cukor és a rost, a tejtermékek pedig a legtöbb gyümölccsel kritikus kombinációt alkotnak. Azok, akik valahová mennek, jobb, ha nem fogyasztanak előtte ilyen kombinációkat” – figyelmeztetett Anna Belousova.

Ez azonban nem vonatkozik a sajtra, annak ellenére, hogy az is tejtermék – folytatta a táplálkozási szakértő.

„A sajttal egy klasszikus, francia desszert: szőlő, sajt, dió. Mindent lehet kombinálni.” – jegyezte meg Belousova.

A szőlőnek dinnyével vagy uborkával való kombinációja szintén rendben van, hangsúlyozta.

„Egyes táplálkozási szakemberek egyáltalán nem javasolják a dinnye bármivel való kombinálását. Ez valójában helytelen. Tudjuk, hogy sok kultúrában a dinnyét tökéletesen kombinálják különböző termékekkel. Üzbegisztánban a dinnyét és a szőlőt együtt szolgálják fel desszertként. És uborkával is lehet kombinálni, mert nincsenek olyan kritikus metszéspontok, mint a tejtermékeknél” – zárta a doktor.

Elolvasom a cikket