Megálljt kell parancsolni a terrornak

Az elmúlt 9 és fél hónapban Izrael csaknem negyvenezer embert ölt meg Gázában, és több mint kilencvenezret sebesített meg, nem számítva a még mindig romok alatt álló tízezreket. Az esetek hetven százalékában védtelen nőkről és gyerekekről beszélünk – hangoztatta a az egyik vezető olasz lapnak, a l’Uníta-nak adott interjújában Abeer Odeh. Palesztina Rómába delegált nagykövete aláhúzta, azok, akik túlélték a robbantásokat, most éhen és szomjan halnak, mert ez a kettő a népirtás és a kollektív büntetés eszközévé vált az izraeli kormány kezében.

Az Egészségügyi Világszervezetet „rendkívül aggasztja” a fertőző gyermekbénulás vírus kitörésének lehetősége Gázában, miután egy hónappal ezelőtt annak nyomait találták a szennyvízben – fogalmazott a diplomata.

A Nemzetközi Bíróság egyszer s mindenkorra tisztázta, hogy a megszállt palesztin terület – amely Ciszjordániából, beleértve Kelet-Jeruzsálemet és a Gázai övezetet is – bonthatatlan egységet alkot, amelynek integritását meg kell őrizni és tiszteletben kell tartani – húzta alá Abeer Odeh. Egyben hangsúlyozta, a Gázai övezetet is Izrael szállta meg, s ez a lépés teljes egészében sérti a nemzetközi jogot – tette hozzá a nagykövet.

Elolvasom a cikket