Többen meghaltak egy délkelet-kínai sárlavinában

MH/ MTI
2024. július 28. vasárnap. 12:48

A sárlavina helyi idő szerint vasárnap reggel nyolc óra körül zúdult egy lakóházra Hunan tartomány Hengjang városában, 21 embert ejtett csapdába, tizenketten meghaltak, hat sérültet sikerült kimenteni – jelentette a CCTV kínai állami televízió.

A jelentés szerint a sárcsuszamlást az esőzések miatt a hegyekből lezúduló víz okozta, miután a térségben 24 óra alatt mintegy 30 centiméter eső esett.

Eközben az északkelet-kínai Csilin tartomány Lincsiang városában az árvízi munkálatok során két tisztviselő eltűnt, köztük a város alpolgármestere. A régióban 27 ezer embert kellett evakuálni, több száz gyár pedig felfüggesztette működését – közölte az állami televízió, hozzátéve, hogy a tartomány fokozott figyelmeztetést adott ki a hirtelen áradásokra.

A Tajvanon és a Fülöp-szigeteken is végigsöprő Gaemi tájfun Kínát elérve vasárnap trópusi viharrá gyengült, de heves esőzései és viharos szele miatt több halálos áldozatot is követelt. A kínai Fucsien tartományban 630 ezer embert érintett, akiknek felét ki kellett telepíteni lakóhelyéről.

Elolvasom a cikket