Augusztusban fúvós fesztivált rendeznek Pakson

MH/ MTI
2024. július 29. hétfő. 21:11

Madocsán augusztus 11-én a Légierő Zenekar Szolnok, majd Mészáros János Elek énekes és a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes, augusztus 18-án az Egressy Béni Református Művészeti Szakgimnázium Fúvószenekara lép fel.

Szekszárdon a Magyar Rendőrség Zenekara, Dunaföldváron a Magyar Honvédség Központi Zenekara ad koncertet.

Pakson 100 zenész részvételével rendezik meg a fesztivál táborainak zárókoncertjét, amely Paks államalapításra emlékező eseménysorozatának nyitókoncertje lesz – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

A fesztivál részeként szervezett edukációs táborok hétfőn kezdődnek Pakson és Dunaföldváron. A növendékek olyan neves oktatóktól tanulhatnak mások mellett, mint Thomas Brunmayr, a Stuttgarti Opera tubaművésze, a baseli és a freiburgi zeneakadémia tanára; Szőke Zoltán, a Budapesti Fesztiválzenekar kürtművésze és a budapesti Zeneakadémia oktatója; Simon Dávid, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fuvolaművésze, a dél-koreai Kangnam Egyetem korábbi tanára.

A fesztivál ideje alatt több mint 20 koncerttel várják a közönséget, a programokon a részvétel ingyenes. További részletes információ a www.fuvosnapok.hu weboldalon és a Fúvósnapok Facebook oldalán található.

Elolvasom a cikket