Ekkor lehet veszélyes a térdropogás

A térd ropogása önmagában nem mindig ad okot aggodalomra, de ha ezt a szövetek duzzanata, az ízületek mozgásának korlátozása, fájdalom, bizsergés vagy égés kíséri, akkor ez komoly jel, amely orvosi beavatkozást igényel – írta a vm.ru.

Lidia Rakaeva rehabilitációs szakember, a katonai egészségügyi szolgálat nyugalmazott ezredese elmondta, hogy nem szabad figyelmen kívül hagyni ezeket a tüneteket, mivel azok az ízületekkel kapcsolatos problémákra utalhatnak.

A kezelés a roppanás okától és a kísérő tünetektől függ. Az orvos gyógyszeres kezelést, fizikoterápiát, gyógytornát, speciális étrendet vagy akár műtétet is előírhat.

Azonban, ahogy a rehabilitációs szakember hangsúlyozta, fontos, hogy ne feledkezzünk meg a megelőzésről sem. A rendszeres testmozgás, a testsúly normalizálása, valamint az ortézisek és kötések használata segít csökkenteni a térdízületi problémák kockázatát.

„De én mégis azt javaslom a pácienseimnek, hogy előzetesen alkalmazzanak megelőző gyógyászati módszereket. Ma már nagyon sokféle eljárás létezik ezen a területen. A térdízületi fájdalom leküzdésében is segítenek az ortézisek, a kötések, a testsúly normalizálása és a fizikai aktivitás” – mondta a rehabilitológus a RIAMO-nak adott interjúban.

Elolvasom a cikket