Elsiratta az elveszített aranyérmét a mellúszó király

A legutóbbi két olimpián 100 méter mellen győztes Adam Peaty tokiói sikere után mentális és alkoholprobléma miatt mély válságba került és azt fontolgatta, hogy befejezi a versenyzést. Tavaly ősszel azonban visszatért és arra készült, hogy az amerikai Michael Phelps után a második úszó legyen, aki ugyanabban a versenyszámban, három egymást követő olimpián győz.

A párizsi döntőben a világcsúcstartó Adam Peaty és a tavaly Fukuokában mindhárom távon világbajnok kínai Csin Haj-jang csatáját várták. A szoros hajrában az olasz Nicolo Martinenghi mindössze két századdal megelőzte a holtversenyben második Peatyt és az amerikai Nic Finket.
A díjkiosztó után a 29 éves ezüstérmes először megölelte hároméves kisfiát, majd a vízben kemény Peaty meghatódva nyilatkozott: „Nagyon hosszú és nehéz volt a visszatérés. Hihetetlenül nehéz először, majd újra és újra győzni, és új motivációt találni ennek érdekében. Mindent beleadtam. Nem azért sírok, mert második lettem. Sírok, mert mennyi időbe telt eljutni a dobogóra. Szívem szerint nyertem. Ezek boldog könnyek” – mondta Peaty a BBC-nek.

Elolvasom a cikket