„Építsék újra” a NOB 2.0-t az olimpiai elvek alapján

A világ sportszervezetei és a nemzetközi olimpiai mozgalom már régóta a korrupció bürokratizált közösségei. Így jellemezte ezt Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács (BT) elnökhelyettese, aki azt javasolta, hogy a sportmozgalmat átlátható olimpiai elvek alapján kellene újjáépíteni – írja a tass.ru.

Medvegyev szerint a sporttisztviselők többnyire „a nemzetközi szövetségek nagyképű, fontoskodó vezetői pohár drága pezsgővel és csillogó szemmel”, de lényegében „arctalan, korrupt tisztviselők, akik börtönben ülnek”, és akiket csak a „végtelen bulik, ugratások, pénz, célzások, szövetségek és egyéb bűnös ostobaságok” érdekelnek.

„Úgy tűnik, itt az ideje, hogy mindent pokolra törjünk ebben a bűnszervezetben, és újjáépítsük a szervezetet – tiszta, átlátható sportelvek alapján” – mondja az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese Pierre de Coubertin (az olimpiai mozgalom alapítója) szabályai szerint. „Éljen a NOB 2.0!” – írta Medvegyev a VKontakte-oldalán közzétett bejegyzésében.

Szerinte a nemzetközi olimpiai mozgalom vezetése mohón veszteget, és gyakorlatilag „világkormánynak” tekinti magát. „Megosztom, ahogy ők nevezik, első kézből származó személyes gondolataimat az olimpiai mozgalom vezetéséről. Minden ugyanolyan, mint mindig, és minden nagyon egyszerű: ez egy kövér arcú, kenőpénzre éhes hivatalnokok szervezete, amely a semmiből nem kevesebbet jelentett ki magáról, mint egy világkormányt. Egy sportkormány, az biztos” – írta az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője.

Medvegyev meghatározása szerint „ennek az »olimpiai sport« mozgalomnak a lényege a végtelen bulizás, a szélhámosság, a pénzmosás, a célozgatás, a szövetségek és egyéb bűnös ostobaságok”. Megjegyezte, hogy pozíciójából adódóan számos nemzetközi sportfogadáson volt már jelen, ahol „táncra perdülnek az úgynevezett partnerek, akik uraknak tartják magukat, de valójában arctalan korruptorok, akikért börtön sír” – írta az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Elolvasom a cikket