Ez az oka, hogy Vilmos és Harry között megromlott a viszony

Az esküvő előtt Vilmos herceg „biztosítékokat kért”, hogy Meghan Markle nem fogja viselni Diana hercegné ékszereit. A herceg ugyanis aggódott a kapcsolat miatt.

Vilmos herceg nem akarta, hogy Meghan Markle Diana ékszereit viselje

Vilmos azt szerette volna, ha Harry herceg lassan halad Meghan Markle-lel, amikor 2016-ban elkezdtek randizni. Memoárjában Harry is felidézte, milyen komoly feszültség uralkodott közte és bátyja között. Most egy új, a királyi családról szóló könyvben szintén azt állítják, hogy a 2018-as esküvő előtt megromlott a viszony a két testvér között – Vilmos biztosítékot akart kapni nagyanyjuktól, a királynőtől, hogy Harry menyasszonya nem fogja viselni néhai édesanyjuk ékszereit – annak ellenére, hogy felesége, Katalin Diana zafír eljegyzési gyűrűjét viseli.

Ahogy az esküvő közeledett, úgy fokozódott az ellentét a két testvér között

Mire megerősítették, hogy Vilmos lesz a tanú, a viszonyuk elmérgesedett. Elmondták, hogy aggódott Harry és Meghan kapcsolata miatt, és biztosítékot kért a királynőtől, hogy Harry menyasszonya nem fogja viselni Diana hercegné ékszereit, annak ellenére, hogy a saját felesége viselhette azokat – írta a könyv szerzője, Robert Jobson. A nyilvánosság előtt a királyi család csupa mosoly volt, de a háttérben komoly indulatok feszültek. És bár az esküvői szertartáson végül Meghan nem viselte Diana hercegné ékszereit, az esti fogadáson igen, és később még több alkalommal.

Azóta pedig, mint tudjuk, a kapcsolatuk soha nem látott mélypontra jutott

A hírek szerint Harry és Vilmos két éve egyáltalán nem beszéltek egymással, és ennek az is az oka, hogy Harry és Meghan a királyi családból való kilépésük után elkezdték kiteregetni a családi szennyest. Beszéltek arról, hogy valaki aggódott születendő gyerekük bőrszíne miatt, valamint arról is, hogy Harry többször kért segítséget a családjától, de egy idő után a saját apja sem vette fel neki a telefont.

A botrányos Oprah-interjú után dokumentumfilm készült róluk, amelyben tovább ütötték a vasat, és Harry herceg később egy memoárt is kiadott, ebben még több titokról rántotta le a leplet. Szerinte a kapcsolatuk megromlásának oka lehet az is, hogy ő hadjáratot indított az angol bulvársajtó ellen, míg a királyi család az ilyen helyzeteket teljesen másként kezeli. Más források szerint azonban ez az aljas sértés az, amely miatt Vilmos nem bocsát meg neki.

Elolvasom a cikket