Ezt a négy testrészt is be kellene kenni

Dr. Neera Nathan, a Harvardon képzett bőrráksebész megosztott egy TikToK videót, amelyben elárulta, hogy naponta távolítja el a rákos megbetegedéseket ezekről a területekről. Mivel ez a négy testrész gyakran közvetlenül ki van téve a napfénynek, különösen veszélyes helyek, amelyeket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

A legtöbb ember bekeni az arcát naptejjel, de nem veszi észre ezeket, pedig gyakran közvetlen napfényben vannak

– nyilatkozta a szakértő.

Egy másik szakértő is egyetért

Dr. David Kim, a Stanfordon végzett New York-i bőrgyógyász szintén elmondta, hogy az első számú hely, ahol az emberek elfelejtenek naptejet használni, a fülek – majd a fejbőr és a kezek következnek. Hozzátette, hogy a szabadban sportolók különös veszélynek vannak kitéve a füleket illetően.

Fontos tudni, hogy bőrrák a test bármely részén előfordulhat, még a napfénynek nem kitett helyeken is. Azonban a sejteket károsító ultraibolya napsugárzásnak való gyakori, közvetlen kitettség meredeken növeli a rákkeltő mutáció kialakulásának valószínűségét. A Worldwide Cancer Research szerint a bőrrákok több mint 80 százalékát a napozás okozza. A betegségnek három fő fajtája van – a bazálsejtes karcinóma, a laphámrák és a melanoma. Mindegyik különböző súlyosságú, de a jobb esetekben műtéttel sikeresen kezelhető, ha elég korán észreveszik.

Elolvasom a cikket