Így tároljuk a görögdinnyét

Szakértő szerint a gyümölcsöt ellenőrizni kell a repedések és sérülések szempontjából, hogy elkerülhető legyen az íz és a frissesség elvesztése – írja a Sports.kz.

„A görögdinnye szobahőmérsékleten is tárolható, de vannak fontos árnyalatok. Egy egész görögdinnye legfeljebb 20 Celsius-fokos hőmérsékleten egy-két hétig megőrzi tulajdonságait. Ellenőrizzük a gyümölcsöt, hogy nincs-e rajta sérülés vagy repedés, hogy elkerüljük a romlást és az ízvesztést” – tette hozzá a szakértő.

Hangsúlyozta, hogy az egész görögdinnye a hűtőszekrényben is tárolható, de legfeljebb két hétig. A szakértő emlékeztetett arra, hogy a három-öt Celsius-fokos hőmérséklet is optimális a görögdinnye ízének és tápanyagtartalmának megőrzéséhez.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.