III. Károly király aggódik

2020-ban hagyta el az Egyesült Királyságot Harry herceg és Meghan Markle. A hercegi párnak akkor még csak egy gyermeke volt, Lilibet hercegnő már az Egyesült Államokban született meg. Az elmúlt években III. Károly király ritkán látta az unokáit, ami az informátorok szerint egyre nagyobb aggodalommal tölti el.

III. Károly királyt ez aggasztja most a legjobban

Harry herceg és Meghan Markle az elmúlt időszakban nem sok időt töltöttek az Egyesült Királyságban. Eleinte a koronavírus-járvány gátolta meg az utazásaikat, majd a biztonságuk körüli vita miatt maradtak el az utazások. Emiatt a királyi család és III. Károly király nagyon ritkán találkozik Archie herceggel és Lilibet hercegnővel.

Sussex hercege pár nappal korábban elárulta, nem érzi biztonságosnak, hogy a családját az Egyesült Királyságba vigye, mivel nem kapnak rendőri védelmet. III. Károly király a pozíciója miatt nem tud olyan egyszerűen az Egyesült Államokba utazni, ez pedig azt is jelenti, hogy nem láthatja az unokáit.

Nagyon nehéz az uralkodónak magánemberként utazni. Mindenféle diplomáciát be kell vonni, hogy a király Kaliforniába menjen, hogy láthassa a gyerekeket. Tehát ha a gyerekek nem jöhetnek ide, és a király nem mehet oda, akkor az azt a helyzetet jelenti, hogy van egy nagyapa, aki rákkezelés alatt áll, és egyre távolabb kerül az unokáitól – mondta Margaret Holder, királyi szerző.

A szakértők szerint III. Károly királyt igazán elszomorítja a helyzet, hiszen nagyon szeretné látni az unokáit. A Majesty magazin szerkesztője, Joe Little szerint szinte kizárt, hogy III. Károly király Amerikába utazzon. A betegsége ezt még nehezebbé teszi, úgy véli, hogy ez egy nagyon szomorú helyzet, amit senki sem gondolt volna pár évvel ezelőtt.

Elolvasom a cikket