Nagy titok derült ki Vilmos herceg és III. Károly király kapcsolatáról

Robert Jobson a frissen megjelenő könyvében több korábbi konfliktust is felidéz, amely a királyi család tagjai között történt az elmúlt években. A regényben ír Katalin hercegné szerepéről a királyi családban, valamint Vilmos herceg és III. Károly király kapcsolatáról. Utóbbi nem volt mindig problémáktól mentes, sőt, az is kiderült, mi okozta az elmúlt években a legnagyobb vitát köztük.

Vilmos herceg korábban pilóta volt, ezért tud helikoptert vezetni. Az információk szerint az év elején Vilmos herceg többször repült a családjával, és ő vezette a helikoptert. Tapasztalt pilótának számít, már korábban is volt rá példa, hogy ő vezeti a helikoptert, miközben a családja is a gépen van.

A királyi szerző szerint az említett utazás felháborította III. Károly királyt, és aggodalmát fejezte ki a fiának. Megpróbálta lebeszélni az utazásról, de ez nem sikerült. Állítólag III. Károly király aláíratott a walesi herceggel pár hivatalos dokumentumot, amelyben elismeri a kockázatokat, és felelősséget vállal a tetteiért, arra az esetre, ha baleset történne.

III. Károly király és Vilmos herceg az év elején vitába keveredett a helikopteren repülő királyi család biztonsága miatt – áll az új könyvben.

Vilmos herceg utazásai már nem először váltanak ki vitát a családban. Korábban II. Erzsébet királynő is aggodalmát fejezte ki, amikor Vilmos herceg vezette a helikoptert, amelyben ott ült Katalin hercegné és György herceg is.

Elolvasom a cikket