Pulóvert köt az olimpiai bajnok Párizsban

A nézőteret böngészve láthatjuk, hogy a műugró szupersztár Tom ismét magával vitte a kötőtűit az olimpiára.

Objektum doboz

Nagy Britannia zászlóvivője elmondása szerint egy kötött pulóvert tervez készíteni ötödik olimpiai szereplése tiszteletére.

Az olimpiai sztár elmondta, hogy a kézművesség segített neki feldolgozni a Covid-korlátozások hatását a 2020-as tokiói játékokon.

„Tokióban nem mehettünk ki, nem csinálhattunk semmit, nem szocializálódhattunk, és annyi időnk volt túlgondolni a dolgokat, így végül állandóan ezt csináltam, hogy kiszakadjak a saját fejemből. Ez volt az én meditációm, ez az én nyugalmam” – nyilatkozta az olimpiai bajnok műugró.

Ami a Covid-zárlatok idején az idő eltöltésére indult, az a bajnok számára sokkal nagyobb dolog lett.

„Rendeltem néhány tűt és fonalat, felmentem a YouTube-ra, és megtanítottam magam kötni. Minden egyes projektnél megtanultam egy új elemet, egy új technikát vagy egy új öltést. „Aztán elkezdtem saját dolgokat tervezni, és amint ezt elkezdtem, elmentem az olimpiára, és az emberek látták, hogy kötök” – emlékezett vissza Tom Daley.

Amióta elkezdett kreatívkodni, a hobbi iránti szenvedélye egyre nőtt, és még saját könyvet is megjelentetett. Instagram-fiókját, amelyet gyapjúból készült termékeinek szentelt, 1,2 millióan követik.

A sportoló egyik leghíresebb alkotása az a kardigán, amelyet a 2021-es tokiói olimpián kötött. Amellett, hogy két érmet szerzett, a medencén kívül is megörvendeztette a rajongókat remek kötött kreációival. A híres kardigánon kívül ezek között volt fürdőnadrág, egy kanapéhuzat, sőt, még egy Gucci-ruha utánzata is. Kötött egy kis uniós zászlós erszényt is, amelyben az aranyérmét tartja.

Daley egyre növekvő portfóliójában számos színes kötött pulóver található, köztük Charlie Brown sárga-fekete felsőjének tökéletes másolata a Peanutsból.

Elolvasom a cikket