Tragédia a Balatonon

Egy 60 év körüli budapesti férfit fejbe ütött egy vitorlás árbócának kilengő rúdja, majd a vízbe zuhant. A vízimentők gyorsan a helyszínre érkeztek, de az újraélesztési kísérletek ellenére a férfi életét nem sikerült megmenteni. Az eset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A tragikus balesetről a Veol számolt be hétfő reggel. A baleset a budapestkornyeke.hu információi szerint vasárnap három óra körül történt. A tájékoztatás szerint a vízimentők rövid időn belül megtalálták a férfit, majd a badacsonyi kikötőbe szállították, ahol azonnal megkezdték az újraélesztést.

Az Országos Mentőszolgálat azt írta, a helyszínre mentőt és mentőhelikoptert is riasztottak, de a 60 év körüli férfi életét viszont már nem tudták megmenteni. A baleset körülményeit a rendőrség jelenleg is vizsgálja.

A budapestkornyeke.hu emlékeztetett arra is, hogy a vitorláshajók egyik legveszélyesebb része a nagyárboc alsó merevítő rúdja, a „baum”, amely irányváltáskor átfordul a hajó másik oldalára. Ha a fedélzeten tartózkodók erre nincsenek felkészülve, akkor könnyen megtörténhet a baleset. A portál azt írja, erre a veszélyre már a vitorlásiskolákban is azonnal felhívják a figyelmet.

Elolvasom a cikket