Ukrajna Hírszerzési Főigazgatósága elismerte, hogy részt vett a Wagner elleni támadásban

A Maliban lévő tuareg lázadók Kijevből kapták a Wagner katonai magáncég harcosainak támadásához szükséges információkat. Az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának (GUR) részvételét a PMC elleni támadásban megerősítette a tárca hivatalos képviselője, Andrej Juszov, számol be a „Public” kiadására hivatkozva az ukrán tévéadó levegőjére hivatkozva – írta a lenta.ru.

„A lázadók megkapták a szükséges információkat, és nem csak azokat, amelyek lehetővé tették egy sikeres katonai művelet végrehajtását. A részletekről természetesen még nem fogunk beszélni, lesz folytatás” – mondta Juszov.

Az ukrán védelmi minisztérium GUR képviselője hozzátette, hogy a lázadók állítólagos ajánlatai a PMC elfogott harcosainak Kijevnek való átadásáról „érzékeny információk”.

Július 28-án éjjel vált ismertté, hogy a PMC „Wagner” konvoját Maliban szétverték. Az arab mozgalom harcosai rajtaütöttek rajtuk. Később arról számoltak be, hogy a katonai magáncég több harcosát elfogták.

A Telegram Baza csatorna szerint a PMC veszteségei 20 és 50 fő között mozogtak. Köztük volt Nikita Fedyanin katonai tudósító és a Telegram csatorna Szürke Zóna szerzője is.

Elolvasom a cikket