A hollandoknak sem okozott gondot a spanyol női kézilabda-válogatott legyőzése

MH/ MTI
2024. július 30. kedd. 16:19

A Dél-párizsi 6-os Arénában zajló csoportkörös összecsapáson a Debrecen beállója, Tamara Haggerty és a ferencvárosi jobbszélső, Angela Malestein egyformán három gólt vállalt a holland csapatban, a Győrből elszerződő Rinka Duijndam a kapujára tartó kilenc kísérletből egyet sem tudott hárítani.

Golovin Vlagyimir magyar válogatottja Spanyolországgal csütörtökön találkozik, majd a csoportkört Hollandia legjobbjai ellen zárja szombaton.

A másik csoportban a németek fölényes sikert aratva 41-22-re kerekedtek a szlovénok fölé. A magyar bajnok és kupagyőztes Ferencvárost erősítő német Emily Bölk egy góllal vette ki részét a sikerből, szlovén oldalról a Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO-tól távozó Ana Gros hatszor talált be.

Az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes norvég együttes hat góllal kerekedett a dél-koreai csapat fölé. A skandinávok győri kézilabdázói közül Veronica Kristiansen négyszer, Kari Brattset kétszer, a visszavonuló norvég Stine Oftedal egyszer volt eredményes, a kisalföldi alakulattól távozó hálóőr, Silje Solberg hét lövést védett. A Győr távol-keleti jobbátlövője, Rü Unhi hatszor vette be a norvég kaput.

Eredmények:
női kézilabda, csoportkör, 3. forduló:
A csoport:
Németország–Szlovénia 41-22 (16-9)
Norvégia–Koreai Köztársaság 26-20 (13-11)
később:
Svédország–Dánia 21.00

B csoport:
Hollandia–Spanyolország 29-24 (14-12)
később:
MAGYARORSZÁG–Angola 16.00
Franciaország–Brazília 19.00

Elolvasom a cikket