Alacsony kalóriatartalmú ételek, amelyek csillapítják az éhséget

Nem csak a fogyókúra miatt érdemes előtérbe helyezni ezeket az élelmiszereket, hanem ellátja a szervezetet vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek az általános jobb egészség megőrzéséhez szükségesek.

A zabpehely finom reggeli étel, kevesebb kalóriával, és kiváló fehérje- és rostforrás. Csillapítja az éhséget, és egyúttal fenntartja a megfelelő táplálékot. Nemcsak a fogyásban segít, javítja a koleszterinszintet, csökkentik a vércukorszintet és segíti az inzulinválaszt.

1 csésze zabpehely körülbelül 140 kalóriát, 4 g rostot és 5 g fehérjét tartalmaz.

A joghurt fehérjében gazdag táplálék a szervezet számára. Erősíti az immunrendszert, javítja a szív egészségét, csökkenti a rák kockázatát, szabályozza a vércukorszintet és javítja az emésztést.

20 g natúr joghurt 146 kalóriát, 9 g szénhidrátot és 2 g fehérjét tartalmaz.

A leves könnyű, könnyű étel, amely jelentős mennyiségű vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. A tápanyagok teljes mennyisége a levesben lévő zöldségek választékától, fajtájától és mennyiségétől függ. Ha Ön vegetáriánus, tofu, bab és lencse hozzáadása növeli a leves fehérjetartalmát.

Az emberek ezer éve esznek tojást. Számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amelyek elengedhetetlenek az egészséges táplálkozáshoz, mértékkel fogyasztva pedig kiváló fehérjeforrás.

Egy főtt vagy buggyantott tojás (44 g tömegű) – 62,5 kalóriát, 5,5 g fehérjét és számos egyéb alapvető vitamint és ásványi anyagot tartalmaz

Mivel a pattogatott kukorica kiváló élelmi rostforrás, segít kielégíteni az étkezések közötti étkezési sóvárgást, és hosszabb ideig jóllakott érzetet okoz. A magas rosttartalom még egészségügyi előnyökkel is jár, például segít megvédeni a szívet, segíti az emésztést és akár a cukorbetegség megelőzésében is segíthet. Ezen kívül antioxidánsokban is gazdag.

A pattogatott kukorica (24 g) vaj, só vagy olaj hozzáadása nélkül 93 kalóriát, 3,6 g rostot és 3 g fehérjét tartalmaz.

A Chia magról ismert, hogy számtalan egészségügyi előnnyel bír a fontos ásványi anyagok és tápanyagok jelenlétének köszönhetően. Nemcsak a fogyásban segít, de még az emésztést is javítja, és tele van antioxidánsokkal. Kiváló forrása az Omega-3 zsírsavnak, amely segít csökkenteni a vérnyomást, ezáltal kezelni és megelőzni a szívbetegségeket.

28 g chia mag 138 kalóriát, 4,7 g fehérjét és 9,8 g rostot tartalmaz.

A hal alacsony zsírtartalmú, kiváló minőségű fehérje, amely tele van omega-3 zsírsavakkal és vitaminokkal, mint például a D és B2. Kiváló ásványi anyagok, például vas, cink, jód, magnézium és kálium forrása is. A halfogyasztás különféle egészségügyi előnyökkel jár, például csökkenti a szívbetegségek kockázatát, javítja a látást és a szem egészségét, segít csökkenteni a koleszterinszintet és javíthatja az agy egészségét,

100 g-os adagban – a lazac 20,4 g fehérjét tartalmaz, a rák 20,5 g, a homár pedig 22,1 g fehérjét tartalmaz.

A túró egészséges és jó választás vegetáriánusok számára, mivel nem csak magas fehérjetartalmú, hanem kiváló forrása más alapvető tápanyagoknak is, mint például a foszfornak, szelénnek, B12-vitaminnak, riboflavinnak és kalciumnak. Egészséges zsírokat tartalmaz, segít a fogyásban és még a mellrák kockázatát is csökkenti.

Egy csésze (226 g) túró 163 kalóriát, 28 g fehérjét, 6,2 g szénhidrátot és 2,3 g zsírt tartalmaz.

A korábbi étrendi trendeknek megfelelően a burgonyát magas zsírtartalma miatt egészségtelen élelmiszernek tartották. Jól főzve és mértékkel fogyasztva azonban segíthet a fogyásban. Mivel jó antioxidánsforrás, csökkentheti a krónikus betegségek, például a szívbetegségek, a cukorbetegség kockázatát. Kiváló C-vitamin, B6-vitamin és káliumforrás is.

Egy közepesen sült burgonya (173 g) héjával együtt 161 kalóriát, 4 g fehérjét és 4 g rostot tartalmaz.

A sovány húsok kiváló fehérjeforrások, és kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint a nem sovány húsok. Népszerű azok körében, akik alacsony kalóriatartalmú és zsírszegény étrendet keresnek. Segít az izomépítésben, a fogyásban, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát és támogatja az immunrendszert.

113 g csirke körülbelül 163 kalóriát és 32 g fehérjét tartalmaz.

Számos tanulmány bizonyítja, hogy a hüvelyesek étkezésbe való beillesztése magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően jóllakottság érzését keltheti. A hüvelyesek közé tartozik a bab, a lencse és a zöldborsó. Csökkenti a vércukorszintet, segít a vérnyomás kezelésében és még a szívbetegségek kockázatát is csökkenti. Antioxidánsokat is tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a sejtkárosodást, lassítják az öregedési folyamatokat és harcolnak a betegségek ellen.

Egy csésze (198 g) főtt lencse 230 kalóriát, közel 18 g fehérjét és 15,6 g rostot tartalmaz.

A görögdinnye kiváló vitamin- és ásványianyag-forrás, amely segít a fogyásban. Magas víztartalmának köszönhetően nem csak hidratálja a szervezetet, hanem segít a hosszabb ideig tartó jóllakottság megőrzésében is. Még a gyulladást is csökkenti és javítja a bőr egészségét.

Egy csésze (152 g) görögdinnye 46 kalóriát és 11,5 g szénhidrátot tartalmaz.

Elolvasom a cikket